Vodeni sportovi

Fantastično otvaranje Hrvatske, ali ipak poraz protiv Mađara

Branimir Korać • nedjelja, 12.02.2017.
Fantastično otvaranje Hrvatske, ali ipak poraz protiv Mađara
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u posljednjem susretu Volvo kupa. Protivnik joj je bio domaćin Mađarska, a Hrvatska je izgubila unatoč nestvarnom otvaranju utakmice i vodstvu 6:1 nakon prve četvrtine...

Ulazak u utakmicu protiv Mađarske usred Budimpešte bio je kao iz snova. Nakon prve četvrtine na semaforu je stajalo nevjerojatnih 6:1 za Hrvatsku, ali taj visoki ritam ipak nije zadržan, Mađari su napravili preokret i upisali pobjedu.

Ivica Tucak itekako može biti zadovoljan prvim poluvremenom (7:3), međutim u drugom dijelu bilo je upravo suprotno, Hrvatska je bila nemoćna i nije uspjela postići nijedan pogodak, a primila je šest za konačnih 9:7.

Kao što je i Hrvatskoj nedostajalo nekoliko važnih igrača, Mađari su također bili oslabljeni, no ono što su odigrali u drugom poluvremenu daje razloga izborniku Tamasu Marczu za optimizam.

Uz ovaj poraz Hrvatska je zauzela treće mjesto na Volvo kupu, pobjednici su Crnogorci koji su samo s Hrvatskom remizirali 7:7 da bi nakon toga svladali Mađare i Slovake. Mađarska je završila na drugom mjestu sa šest bodova, a Slovačka posljednja s tri uvjerljiva poraza.

Pogotke za Hrvatsku u ovom dvoboju postigli su Sandro Sukno njih tri te po jedan Kristijan Milaković, Luka Lončar, Anđelo Šetka i Ivan Buljubašić.

Kod Mađara po dva pogotka postigli su Bence Batori i Marton Vamos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.02.2017. u 09:54
    ovo je stvar za zabrinutost, a ne za zadovoljstvo jer očito da utakmica u finalu SL protiv srba gdje smo izgubili dobivenu utakmicu nije slučajnost. izbornik očito ne zna privest utakmicu kraju. ovo je dosta veliki problem.
    Obrisan korisnik
  • renimus12.02.2017. u 22:11
    Konacni rezultat!?!? Koje novinarstvo...
    renimus