Vodeni sportovi

Hrvatska upisala "prihvatljiv poraz" na gostovanju u Grčkoj

Mihaela Bradovski • utorak, 14.02.2017.
Hrvatska upisala "prihvatljiv poraz" na gostovanju u Grčkoj
Foto: FaH

Unatoč porazu na gostovanju u Grčkoj u sklopu Svjetske lige, hrvatski vaterpolisti približili su se prolazu na završni turnir Svjetske lige. Da bi to i potvrdili trebat će svladati Francusku i Nizozemsku...

Na gostovanju u Grčkoj Hrvatska je tražila pobjedu s kojom bi već sada definitivno osigurala nastup na završnom turniru Svjetske lige, međutim niti poraz do pet golova zaostatka nije bio tragičan. Upravo s plus pet Hrvatska je slavila u prvom dvoboju te ovih 10:8 za Grke znači da Hrvatska ipak ostaje na vrhu ljestvice.

U posljednja dva kola Hrvatska igra protiv Francuske i Nizozemske, protivnika koji ne bi smjeli predstavljati nikakav problem i koje je već lakoćom svladala u gostima. U slučaju te dvije očekivane pobjede, Ivica Tucak moći će pripremati igrače za sljedeću fazu natjecanja.

U dvoboju u Ateni vodila se ravnopravna bitka cijelim tijekom susreta, tek u posljednjoj dionici Grci su uspjeli povesti s plus tri, ali Hrvatska se oporavila i nije dopustila stvaranje većeg zaostatka.

Četiri gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno dok su po jedan zabili Luka Lončar, Maro Joković, Andro Bušlje i Ivan Krapić.

Po dva pogotka za Grčku postigli su Marios Kapotsis, Konstantinos Mourikis i Angelos Vlachopoulos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!