Tenis

Borna Ćorić u dva tie-breaka svladao Hačanova i izborio dvoboj protiv Čilića

Branimir Korać • srijeda, 15.02.2017.
Borna Ćorić u dva tie-breaka svladao Hačanova i izborio dvoboj protiv Čilića
Foto: EPA

Nakon sušnog prošlog tjedna, napokon malo dobrih vijesti za hrvatski muški tenis. Sigurno je da će Hrvatska imati predstavnika u četvrtfinalu Rotterdama nakon što su Marin Čilić i Borna Ćorić upisali pobjedu i međusobnim dvobojem odlučit će o putniku u četvrtfinale...

Marin Čilić prvi je odradio svoj dio posla i čekao je na Bornu Ćorića koji je igrao zadnji meč dana u Rotterdamu. Nakon velike borbe i dva sata i 15 minuta igre Ćorić je svladao Karena Hačanova te je izborio meč protiv Čilića.

Ćorić i Hačanov su vršnjaci koji su dosad odigrali samo jedan međusobni dvoboj i to u juniorskoj konkurenciji 2013. godine u Traralgonu. Bolji je bio Ćorić koji je slavio sa 7:5, 6:2 u dvoboju prvog kola.

Ne računajući ekshibiciju u Kooyongu, ovo je za Bornu prva pobjeda još od kolovoza prošle godine kada je svladao Rafaela Nadala u Cincinnatiju. Tada su krenuli i problemi s koljenom, u sljedećem kolu predao je meč Marinu Čiliću i tek u Rotterdamu stigao je do nove pobjede.

Protiv Hačanova imao je težak posao. Ušao je u susret s vodstvom 3:0, ali Hačanov se ekspresno vratio i poravnao na 3:3. Kod 5:5 Borna je spasio dvije break lopte, izborio 13. igru gdje je iskoristio treću set loptu i s 8:6 uzeo set.

U drugom setu Hačanov je bio taj koji je bolje krenuo, odmah je poveo s 4:1, no na servisu za set nestalo je koncentracije i Ćorić je vratio izgubljeni servi.

Rasplet je ponovno uslijedio u tie-breaku gdje je Borna spasio četiri set lopte te iskoristio treću meč loptu i s 12:10 izborio drugo kolo.

Bit će zanimljivo vidjeti dvoboj Čilića i Ćorića, obojica su ispod razine na kojoj mogu igrati, a pobjeda će sigurno jednom od njih puno značiti.

ATP Rotterdam, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Karen Hačanov (Rusija) 7:6(6), 7:6(10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2017. u 10:02
    Nije lose, nije lose, pogotovo žestoke izmjene s osnovne crte i odlučujuci 'tie-break'-ovi :)
    Obrisan korisnik