Košarka

Cedevita prvi finalist Kupa, Zadar posustao u drugom poluvremenu

Petar Jenjić • petak, 17.02.2017.
Cedevita prvi finalist Kupa, Zadar posustao u drugom poluvremenu
Foto: Martina Japundžić

U prvom polufinalnom susretu Kupa Krešimira Ćosića košarkaši Cedevite pobijedili su Zadar rezultatom 92:75 i sada u finalu čekaju boljeg iz dvoboja Cibone i Jollyja...

Četvrti međusobni dvoboj Cedevite i Zadra i po četvrti je put pripao zagrebačkoj momčadi koja je prošla u finale kupa. Nakon izjednačenog prvog poluvremena Cedevita se počela odvajati tijekom treće četvrtine, došla do dvoznamenkaste prednosti i mirno je održavala prednost do konačnih 92:75

Ove su sezone ove dvije momčadi odigrale već tri utakmice i prevelikih nepoznanica nije bilo. Nešto slabiji start Zadrana iskoristila je Cedevita koja je nakon poena Bilana i trice Boatrighta povela sa 7:2. Nakon novih poena vrlo raspoloženog Bilana zagrebačka je momčad došla do prve dvoznamenkaste prednosti u petoj minuti (12:2). S nekoliko brzih i laganih napada Zadar je ubacio sedam poena u nizu i vratio se u egal (16:12), međutim razigrani James je s pet poena vratio svoju momčad na osjetniju prednost. Na koncu prve četvrtine Vitamini su imali sedam koševa prednosti (21:14).

Prekid pa intervencija policije

Zbog neprimjerenog skandiranja prema košarkašu Cedevite Džananu Musi sudac Srđan Dožai odlučio je na desetak minuta prekinuti utakmicu dok policija nije ispraznila dio ispunjen navijačima Zadra.

Zadar je u 12. minuti tricom Bašića došao do prvog izjednačenja od samog početka utakmice (21:21), zatim i do vodstva nakon prodora Vladovića. Naglićeva je momčad imala priliku u nekoliko navrata otići i na malo osjetniju prednosti, ali nisu uspjeli iskoristiti napade. Uzvratili su Cedevitini Amerikanci i donijeli zagrebačkoj momčadi prednost do kraja prvog poluvremena (42:39).

Kovačević je jako dobro startao u nastavku susreta i s dvije trice vrlo brzo poravnao rezultat (48:48), međutim serijom 13:3 Cedevita dolazi do deset koševa prednosti (61:51). Na svako su Zadrovo približavanje Vitamini imali spreman odgovor i protivnicima nisu dopuštali potpuni povratak u utakmicu. Ubačajem Boatrighta zagrebačka je momčad treću četvrtinu zaključila s +12 (73:61).

U posljednjih deset minuta nije bilo prevelikih problema za Cedevitu koja gotovo nikako nije ispuštala dvoznamenkastu prednost, mirno došla do pobjede 92:75 i sada čeka protivnika u finalu.

Miro Bilan zaključio je susret s 28 poena (13/17 za dva, slobodna bacanja 2/2) i osam skokova, dok je Rashad James dodao 19 koševa (5/7 za dva, 3/7 za tricu).

Najučinkovitiji je kod Zadra bio Jakov Vladović s 14 koševa (3/6 za dva, 2/6 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i sedam asistencija.

Drugi polufinale počinje u 20 sati, sastaju se Jolly i Cibona.

Kup Krešimira Ćosića, polufinale:
Cedevita - Zadar 92:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!