Nogomet

VIDEO: Kalinićev gol nedovoljan protiv fantastične Borussije, Lovre s Gentom srušio Tottenham na Wembleyju

Dario Dodić • četvrtak, 23.02.2017.
VIDEO: Kalinićev gol nedovoljan protiv fantastične Borussije, Lovre s Gentom srušio Tottenham na Wembleyju
Foto: EPA

Nogometaši Borussije Mönchengladbach fantastičnim su preokretom u gostima kod Fiorentine ostvarili plasman u osminu finala Europske lige. Gent je s Kalinićem na golu dovršio čudo protiv Tottenhama na Wembleyju...

U nevjerojatnom preokretu nogometaši Borussije Mönchengladbach napravili su pravo malo čudo u gostima kod Fiorentine. Nakon poraza 1:0 na domaćem travnjaku gubili su 2:0 u Firenci i nakon toga napravili nevjerojatan preokret i na kraju slavili 4:2 i tako prošli u osminu finala Europske lige.

Prva je prigoda na susretu pripala gostima, Vestergaard je nakon ubačaja iz kornera glavom loptu poslao u vratnicu u osmoj minuti. Fiorentina je bila konkretnija, iz prve prave prilike dolazi do pogotka. Igrala se 16. minuta, Bernardeschi je odradio dobar dio posla, pravovremeno u prostor gurnuo loptu za Nikolu Kalinića, koji lagano finišira za vodstvo Viola.

Nakon manje od pola sata bilo je već 2:0 za domaći sastav. Katastrofalno je pogriješio Vestergaard, neometan promašio loptu, uzima je Borja Valero i lagano zabija za činilo se nedostižnih 2:0.

Tračak nade gostima dao je kapetan Stindl u 44. minuti smanjivši s bijele točke na 2:1. A onda je Fiorentina stala.

Domaći su nestali s travnjaka i u samo 13 minuta Borussia dolazi do nevjerojatnog preokreta. U 47. Stindl poravnava na 2:2, a već u 55. isti igrač upotpunjava hat-trick i dovodi goste u vodstvo. U 60. minuti preokret je upotpunio Hoffmann, za konačnih 4:2.

Viole do kraja susreta nisu ozbiljnije ugrozile gostujućeg vratara Sommera, njemački sastav posve zasluženo prolazi u osminu finala.

Milan Badelj odigrao je do 64. minute, travnjak je napustio zamotane glave, zamijenio ga je Babacar.

Nogometaši Genta upotpunili su čudo protiv Tottenhama i na Wembleyju pred rekordnom publikom (80.465 gledatelja) rezultatom 2:2 ostvarila plasman u osminu finala Europa lige. Gostima, koji su u prvom susretu slavili s 1:0, je pomogao Dele Alli zaradivši crveni karton u 40. minuti zbog ružnog starta na Dejaegereu.

Poveo je Tittenham već u desetoj minuti, Dier je dugom loptom sjajno uposlio Eriksena, koji izlazi pred Lovru Kalinića i lagano ga matira za vodstvo domaćina. Prednost Tottenhama nije dugo trajala, u 20. minuti Harry Kane posprema loptu u vlastitu mrežu, s 1:1 i igračem manje za Tottenham se otišlo na odmor.

Unatoč igraču manje Tottenham je od samog početka drugog poluvremena opsjedao Kalinićev gol, pritisak se isplatio u 61. minuti kada Wanyama lijepo zabija nakon odlične akcije domaćih nogometaša.

Tottenhamu je za prolazak trebao još jedan gol, a s obzirom da su igrali s igračem manje ostavljali su puno prostora u obrani gostujućim napadačima, koji su takvu jednu priliku iskoristili, u 82. minuti zabio je Perbet za konačnih 2:2 i prolazak Genta u osminu finala.

Europa liga, 1/16 finala, uzvratne utakmice (u zagradama su rezultati prvih utakmica):
Fiorentina - Borussia M.* 2:4 (1:0)
Tottenham - Gent* 2:2 (0:1)
*Lyon - AZ 7:1 (4:1)
*Genk - Astra 1:0 (2:2)
*FC Kopenhagen - Ludogorec 0:0 (2:1)
Šahtar - Celta* 0:2 produžeci (1:0)
Sparta Prag - Rostov* 1:1 (0:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2017. u 09:38
    odlična utakmica
    Obrisan korisnik
  • qvestor24.02.2017. u 08:06
    nakon dobrih rezultata u euroligi počeo sam razlikovat Gent i Genk odličan primjer da se i iz slabijih liga može napravit dobar rezultat ali za naše klubove to i dalje ne vrijedi
    qvestor
  • narada10824.02.2017. u 00:01
    fantastican gol za 2:3 Borussie, totalno iznenadili domacu obranu.
    narada108