Hrvatski kup, Polufinale, 14.03.2017, 17:00 h, Park mladeži, gledatelja: 695
Suci: Marko Matoc, Jerko Crnčić, Davor Kožarec
Split
Split
0:0 Dinamo
Dinamo

Dinamo potvrdio prolaz u finale Kupa, u uzvratu u Parku mladeži bez pogodaka

Mihaela Bradovski • utorak, 14.03.2017.
Dinamo potvrdio prolaz u finale Kupa, u uzvratu u Parku mladeži bez pogodaka
Foto: FaH

Dinamo je prošao u finale Kupa s ukupnih 6:0 protiv Splita. Modri su sve riješili još u Maksimiru gdje su upisali vrlo uvjerljivu pobjedu i na uzvratu nije bilo problema...

Split
Split
Dinamo
1
Josip Bender
10
Ivan Jukić
(do 72')
5
Božidar Mikulić
30
Mateo Baturina
17
Alem Merajić
11
Sandro Ugrina
(do 74')
8
Luka Kapetanović
3
Ilija Radovac
20
Luka Grubišić
24
Andrea Mutombo
7
Julien Vercauteren
(do 54')
Pričuvni igrači
14
Roko Baturina
54'
13
Mohammed Okechukwu Aliyu
72'
9
Ivan Jovanović
74'
Trener
Bruno Akrapović
24
(do 64')
21
(do 56')
7
(do 67')
Pričuvni igrači
Trener
Ivajlo Petev

Kao što se i očekivalo, Dinamo je prošao u finale Kupa. Već prvi dvoboj otklonio je svaku dvojbu oko putnika u finale, Dinamo je u Maksimiru pregazio Splićane i u gostima rutinski je dovršio posao.

Bilo je jasno i prije samog dvoboja, unatoč svim promjenama u Dinamovom sastavu, da Split ne može do čuda. Morao je upisati najveću pobjedu u novijoj povijesti kluba za što momčad iz donjeg dijela HNL-a protiv aktualnog prvaka nije sposobna.

Ipak htjeli su domaćini pružiti što bolji otpor i oprostiti se od Kupa eventualnom pobjedom dok je s druge strane Ivajlo Petev isprobao neke igrače koji su inače na rubu prvih 11. Dosta promjena napravio je i trener domaćina Bruno Akrapović koji je tako u prvih 11 uvrstio između ostalih i Bendera, Baturinu, Mutomba, Vercauterena...

Prvo poluvrijeme donijelo je skroman nogomet i odrađivanje posla s obje strane. Tek jedan pokušaj Ćorića i jedan More te na drugoj strani Mutomba, premalo je za prolaznu ocjenu.

Ništa bolje nije bilo niti u drugom dijelu gdje je prvo zaprijetio Mikulić, ali nije pogodio okvir gola te u završnici susreta i Hodžić čiji je pokušaj dobro obranio Bender.

Konačnih 0:0 i realan je ishod u dvoboju koji je bio tek odrađivanje i za jedne i za druge. Najava o nekom ambicioznijem pristupu ipak se nije pokazala točnom, obje momčadi susret su tek odradile svjesne kako je pitanje prolaza riješeno još prije dva tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!