Tenis

Borna Ćorić nakon gotovo tri sata borbe izborio drugo kolo u Miamiju

Branimir Korać • četvrtak, 23.03.2017.
Borna Ćorić nakon gotovo tri sata borbe izborio drugo kolo u Miamiju
Foto: EPA

Dramatičan dvoboj odigrali su Borna Ćorić i Marcel Granollers, a Ćorić je izvukao pobjedu nakon gotovo tri sata igre. Hrvatski tenisač slavio je sa 7:6, 4:6, 6:3...

Borna Ćorić očajnički traži pobjede i dobro mu je došao dvoboj protiv Marcela Granollersa. Španjolac ga nikada ranije nije svladao, a osim toga i upitne je forme tako da je Ćorić na kraju mogao računati na prolaz.

Do njega nije došao lako, morao se pošteno namučiti i gotovo tri sata raditi, ali pobjeda je ono što se piše i što je u ovom trenutku najvažnije. Borna također ne briljira i daleko je od svoje najbolje forme, a pokazao je to i kratki prošlotjedni izlet na Challenger Tour gdje je prošao samo jedno kolo.

Ćorić - Granollers

Asevi: 5 - 7

Dvostruke pogreške: 3 - 1

Postotak prvog servisa: 55% - 63%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 74% - 67%

Break lopte: 2/8 - 2/4

Poeni na reternu: 36 - 30

Granollers nije niti jedno, on je na istom turniru u Irvingu izletio već u prvom kolu protiv Moldavca Radua Albota, a u 2017. godini uhvatio je tek dvije pobjede i to protiv Giralda i Veselog.

Prvi set Borna je dobio u tie-breaku nakon što su obojica zadržali svoj početni udarac i nisu dozvolili breakove, a u 13. igri Ćorić je bio uspješniji s 8:6.

U drugom setu Ćoriću je značajno pao postotak ubačaja prvog servisa, bio je na oko 38 posto što je Granollers iskoristio i u sedmom gemu došao do 0:40 te iskoristio priliku. Poveo je s 4:3, Borna je u naredna dva gema na reternu propustio ukupno tri break lopte i izgubio set sa 6:4.

Niti početak trećeg seta nije bio briljantan, odmah je Granollers došao do breaka, ali sredinom seta Ćorić se oporavio, povezao četiri gema i napravio potpuni preokret. Na servisu za meč bilo je manjih problema, nije iskoristio prve tri vezane meč lopte, ali zato je četvrtu i izborio je mjesto uj drugom kolu.

Tamo će imati još teži posao, igrat će protiv Austrijanca Dominica Thiema koji je u prvom kolu bio slobodan i s kojim se još nije susretao.

Miami, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Marcel Granollers (Španjolska) 7:6(6), 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios24.03.2017. u 13:06
    Majko mila...kad usporediš igru Kyrgiosa i Čorića, kao da su igrači iz različitih vremenskih dimenzija i orbita. Čorić mi igra malo slabiji tenis od Dodiga. On doslovno ne može nikoga baš nadigrat ili uništit rezultatski, a to je zato što ne može zabit poen već sve samo na vraćanje. I to bez miksa... [više na forumu]
    rios