Tenis

Odlični Borna Ćorić nadigrao osmog igrača svijeta za treće kolo Miamija

Petar Jenjić • nedjelja, 26.03.2017.
Odlični Borna Ćorić nadigrao osmog igrača svijeta za treće kolo Miamija
Foto: EPA

Borna Ćorić plasirao se u treće kolo ATP turnira u Miamiju, noćas je odigrao odličan meč i svladao Austrijanca Dominica Thiema, trenutno osmog igrača svijeta sa 6:1, 7:5. U sljedećem ga kolu očekuje Francuz Adrian Mannarino...

Ćorić - Thiem

Asevi: 3 - 5

Dvostruke pogreške: 0 - 4

Postotak prvog servisa: 65% - 62%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 73% - 68%

Break lopte: 4/9 - 1/4

Poeni na reternu: 26 - 21

Niti kiša i višesatni prekid nisu poremetili Bornu Ćorića da odigra odličan meč i svlada osmog tenisača svijeta Austrijanca Dominica Thiema. Hrvatski je tenisač slavio sa 6:1, 7:5 u meču u kojem je strpljivo gradio igru, čekao na pogrešku svog vrlo nervoznog protivnika i nakon sat i pol igre došao do pobjede.

Za razliku od prošlog meča u kojem je djelovao vrlo nervozno, Ćorić je sjajno ušao u današnji dvoboj i napravio break u prvom servis gameu austrijskog tenisača. Hrvatski je tenisač igrao jako strpljivo i čekao na pogrešku osmog igrača svijeta što mu se vrlo brzo isplatilo. Još je jednom oduzeo servis protivniku i mirno priveo set kraju.

Trgnuo se Thiem na početku drugog seta, ali opet nedovoljno. Treću break loptu iskoristio je hrvatski tenisač i oduzeo break u pravom trenutku. Međutim, raspoloženiji Austrijanac uzvraća na isti način već u sljedećem gameu. Nakon što je kiša prekinula meč na nekoliko sati, Ćorić je bio na rubu gubitka drugog seta, spasio je tri set lopte i izjednačio na 5:5.

Kada se činilo da će drugi set otići u 13. igru, hrvatski je tenisač oduzeo servis Thiemu, iskoristivši treću break loptu. Pri servisu za set nije imao prevelikih problema čime je prošao u sljedeće kolo gdje ga čeka Francuz Adrian Mannarino protiv kojeg do sada nije igrao.

ATP Miami, drugo kolo:
Borna Ćorić - Dominic Thiem 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10827.03.2017. u 00:24
    novi trener, novi reket... sve to ulazi. Borna mora u TOP 30, minimum.
    narada108
  • vjesu26.03.2017. u 13:51
    Ovo mu je definitivno jedna od najboljih partija u karijeri (Top 3 sigurno). Bio je agresivan, pokretljiv, psiholoski stabilan, inicijativan,...ovo mu mora bit putokaz kako treba igrati u buducnost. Sretno dalje!
    vjesu
  • Obrisan korisnik26.03.2017. u 12:38
    Tko bi rekao, da moze tako dobro odigrati inace samo nabija bez ikakve taktike i cilja, bravo nastavi tako ali bojim se da je to samo bljesak jedan nema on kontinuiteta nazalost.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.03.2017. u 10:10
    Bravoooooo Borna Coric ????To je to; znali smo i vjerovali u tebe da mozes igrati kao nekada ?? Cetvrta pobjeda u karijeri protiv igrača iz Top 10 i to u dva seta. Izbacio si sestog nositelja "malog grand slama", zauzeo njegovo mjesto i sada bi trebalo biti lakse sa Mannarinom. SRETNOOOOO... [više na forumu]
    Obrisan korisnik