Automoto

Bit će ovo zanimljiva sezona, Vettel u Ferrariju slavio na VN Australije

Dario Dodić • nedjelja, 26.03.2017.
Bit će ovo zanimljiva sezona, Vettel u Ferrariju slavio na VN Australije
Foto: EPA

Njemački vozač Sebastian Vettel sa svojim je Ferrarijem slavio u Melbourneu na Velikoj nagradi Australije, prestigavši kroz boks Lewisa Hamiltona...

Ono što su najavljivali u predsezoni iz Ferrarija u djelo su proveli već u prvoj utrci sezone. U Melbourneu na Velikoj nagradi Australije slavio je Ferrarijev Sebastian Vettel ispred Mercedesovog dvojca, Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa.

Nervozni Hamilton nije dugo zadržao pole position, odličnom taktikom kroz boksove prestigao ga je Vettel i prednost zadržao sve do kraja utrke. Nije Britancu bilo drago ni što je pritisak na njega, suprotno očekivanjima pred početak sezone, "s leđa" vršio i njegov novi momčadski kolega Bottas, koji je u nekim dijelovima utrke bio i brži od Hamiltona.

Ferrari je iskoristio Hamiltonov rani odlazak u boks i promjenu na mekše gume. Vettel je ostao na stazi, gradio prednost i došao do 22 sekunde ispred Hamiltona, što mu je bilo dovoljno da nakon odlaska u boks ponovno izađe kao prvi na stazu. Prednost nije ispustio do kraja i donio je veliku pobjedu Ferrariju.

Četverostruki svjetski prvak ostvario je 43. Grand Prix pobjedu: "Nevjerojatno, hvala svima na sjajnoj Velikoj nagradi Australije. Ovo je ono što smo trebali, čitav je tim radio naporno, momci se nisu previše naspavali ni ovdje, ni u tvornici, bolid je strašno zabavan za voziti", nije skrivao oduševljenje nakon pobjede Vettel.

Posljednji je put Ferrarijev vozač bio na vrhu ukupnog poretka prije 1.625 dana, dan prije Velike nagrade Južne Koreje 2012. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!