Tenis

Indisponirani Borna Ćorić počastio Mannarina prolaskom u osminu finala Miamija

Dario Dodić • ponedjeljak, 27.03.2017.
Indisponirani Borna Ćorić počastio Mannarina prolaskom u osminu finala Miamija
Foto: EPA

Borna Ćorić nije imao svoj dan, u trećem je kolu ATP turnira u Miamiju poražen u tri seta od Francuza Adriana Mannarina...

Mannarino - Ćorić

Asevi: 5 - 10

Dvostruke pogreške: 3 - 2

Postotak prvog servisa: 63% - 58%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 72% - 66%

Break lopte: 3/12 - 4/7

Poeni na reternu: 43 - 34

U dvoboju dvojice neraspoloženih tenisača u trećem kolu ATP turnira u Miamiju Francuz Adrian Mannarino svladao je u tri seta Bornu Ćorića sa 6:4, 2:6, 7:6. Iako je bio smatran favoritom uoči meča Borna to na terenu nije pokazao, odigrao je vrlo slabo te se oprostio od Miamija.

Činilo se kao da bi Borna lako mogao do osmine finala. Pobjedom nad Austrijancem Thiemom hrvatski je tenisač preuzeo njegov ždrijeb, što je značilo objektivno slabijeg protivnika u trećem kolu. No, da bi se pobijedilo bilo koga potrebno je prikazati barem standardnu razinu igre, što Borna danas nije uspio.

Nije ni Mannarino bio posebno dobar, ali u dvoboju dvojice neraspoloženih Ćorić je više griješio. Frustriran je poslije svakog poena pogledavao prema svom stožeru na tribinama, govor tijela odavao je dojam nedostatka samopouzdanja, što se vidjelo u ključnim poenima.

Francuzu je u prvom setu igra na prvom servisu donijela prednost, čak je 83 posto poena osvojio nakon uspješnog prvog servisa, Borna je svoje igre slabije čuvao, dvaput je izgubio servis, Mannarino samo jednom, Francuz uzima set sa 6:4 nakon 45 minuta igre.

Nakon medicinskog time-outa Borna je zaigrao bolje u drugom setu. Činilo se kako su stvari došle na svoje, dvaput Ćorić oduzima servis 65. igraču svijeta, drugi mu ujedno donosi i set, 6:2.

U trećem setu Borna ponovno pada, pri rezultatu 1:1 gubi servis, muči se u gotovo svakoj svojoj igri, uz puno sreće spašava meč-loptu na 5:3, dolazi do 5:4 i zatim oduzima servis Mannarinu za 5:5. Umorni Mannarino je padao, Borna je imao momentum, brzo uzima sljedeću igru i sa 6:5 vrši pritisak na Francuza.

U ključnim trenucima Mannarino je odradio dobar posao, nakon male krize odvodi treći set u tie-break gdje rano uzima dva mini-breaka Hrvatu. Ćorić se još jednom spašava, vraća se na 4:3, a onda nagrađuje Francuza dvama novim mini-breakovima, ovog puta Mannarino poklon koristi i sa 7:3 u tie-breaku nakon dva sata i 37 minuta igre prolazi u osminu finala gdje ga čeka deseti nositelj Tomaš Berdych.

ATP Miami, treće kolo:
Adrian Mannarino (FRA) - Borna Ćorić (HRV) 6:4, 2:6, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet27.03.2017. u 23:28
    Bez da idemo u pretjerane rasprave, po meni je Ćorić bio indisponiran jer Mannarino osim ponekog bljeska nije napravio ništa posebno. Mislim da mu je Ćorić prosječnom igrom mogao napraviti više problema, odnosno pobijediti ga, bio je vrlo nervozan i po meni tijekom dobrog dijela dvoboja glavom... [više na forumu]
    Dario_SNet
  • vjesu27.03.2017. u 23:09
    Slazem se da je indisponiran u ovom slucaju deplacirana rijec. Cak se pitam da li je pisac gledao isti mec jer to uopce nije bio los mec. Bilo je dosta zanimljivih izmjena. Coric je imao sredinom treceg seta jednu losu fazu, inace on nije bio los ali i ne tako dobar kao protiv Thiema. Sto mi je... [više na forumu]
    vjesu
  • Obrisan korisnik27.03.2017. u 22:53
    Nisam bzvze komentirao poslije pobijede protiv Thiema da je to bio samo jedan bljesak,ne moze on spojiti dvije dobre partije za redom on je nepredvidljiv igrac bez kontinuiteta,igra mu funkcionira kao i vrijeme vani sto se mijenja.
    Obrisan korisnik
  • Shaggy27.03.2017. u 22:34
    Kad se boriš 2h i 40min možda indisponiran nije najbolja riječ.
    Shaggy