Tenis

Impresivna Mirjana Lučić-Baroni prvi put u četvrtfinalu Miamija

Dario Dodić • utorak, 28.03.2017.
Impresivna Mirjana Lučić-Baroni prvi put u četvrtfinalu Miamija
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni prvi put se u karijeri plasirala u četvrtfinale WTA turnira u Miamiju. U osmini finala prikazala je zavidnu razinu igre i u dva seta sa 7:5, 6:4 svladala Bethanie Mattek-Sands...

Lučić-Baroni - Mattek-Sands

Asevi: 1 - 0

Dvostruke pogreške: 9 - 4

Postotak prvog servisa: 57% - 61%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 70% - 50%

Break lopte: 6/12 - 4/9

Poeni na reternu: 40 - 35

Mirjana Lučić-Baroni odigrala je sjajan meč u osmini finala WTA turnira u Miamiju protiv Amerikanke Bethanie Mattek-Sands. Bio je to njihov prvi međusobni ogled, prilično izjednačen, ali kako je dvoboj odmicao dalje, Mirjana je bila sve sigurnija i impresivnija.

Razlika između prvog i drugog seta više je nego očita, u prvom je setu nagrada otišla na stranu igračice koja je manje griješila na svom servisu. Od sedam breakova četiri su otišla na stranu Hrvatice, onaj ključni pri rezultatu 5:5, jednu je break-loptu spasila Amerikanka, no drugom Mirjana odlazi na 6:5.

Servis za set trajao je dugo, tri je set-lopte spasila Mattek-Sands, zatim došla i do break-prilike, ali još jednom okreće Hrvatica i četvrtom set-loptom dolazi do 7:5.

U drugom setu Mirjana je zaista bila impresivna, gotovo sve što je zamislila je i pogodila, bilo je očito da se 158. igračici svijeta bliži kraj.

Tako je i bilo, Lučić-Baroni poprilično je sigurno držala svoj servis, pokleknula je tek jednom, ali se odmah i vratila, a zatim novim breakom došla do prednosti. U ključnom gemu bila je sigurna, koristi prvu meč-loptu i s konačnih 7:5, 6:4, nakon nešto više od sat i pol igre, prolazi u četvrtfinale Miamija.

Tamo je čeka druga nositeljica, Čehinja Karolina Pliškova. Igrale su već šest puta, svaka je tenisačica slavila tri puta, nadajmo se da će Mirjana ponoviti nastup s Australian Opena kada je slavila s 2-1 u setovima.

WTA Miami, osmina finala:
Mirjana Lučić-Baroni (HRV, 26) - Bethanie Mattek-Sands (SAD) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2017. u 23:35
    Bravo Mikice, bar nas ti uveseljavaš!
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet28.03.2017. u 01:36
    U pravu si, ispravljeno, hvala!
    Dario_SNet
  • raz_bojnik28.03.2017. u 01:26
    H2H je 3:3
    raz_bojnik