Košarka

VIDEO: Očajna šuterska večer Hezonje, Cavsi teško stradali u San Antoniju

Branimir Korać • utorak, 28.03.2017.
VIDEO: Očajna šuterska večer Hezonje, Cavsi teško stradali u San Antoniju
Foto: EPA

Orlando Magic upisao je novi poraz, a Mario Hezonja i dalje ima šuterskih problema. Problema imaju i Cavsi koji su upisali novi poraz i to vrlo visok na gostovanju u San Antoniju...

Mario Hezonja u ovom trenutku šuterski je daleko od one reputacije s kojom je došao u NBA ligu. Samopouzdanje je potpuno nestalo, što pokazuje i dvoboj protiv Toronto Raptorsa u kojem je šutirao iz igre očajnih 1/10.

"Predobar sam šuter da bih toliko promašivao i bio ovoliko nekonzistentan", rekao je prije nekoliko dana Hezonja i nastavio šutirati i protiv Raptorsa, ali lopta jednostavno nije ulazila. 0/5 za dva i 1/5 za tri poena uz dva skoka i asistenciju za 23 minute nije nešto s čime se može pohvaliti uz vrlo visok poraz njegove momčadi.

Serge Ibaka protiv svoje bivše momčadi bio je vrlo dobar, jednako kao što je Terrence Ross odigrao dobro na drugoj strani, ali čovjek odluke ponovno je bio DeMar DeRozan koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu i bio nezadrživ.

DeRozan je predvodio Raptorse s 36 poena i dobrih 13/21 iz igre, Jonas Valančiunas dodao je 17 poena i devet skokova, a Curtis Joseph 15 poena, 13 asistencija i šest skokova. Kod Magica Elfried Payton ubacio je 22 poena uz devet asistencija, Evan Fournier dodao je 20 poena, a Nikola Vučević 12 poena uz 15 skokova.

"Bilo je zabavno unatoč porazu, bilo je lijepo vidjeti da ljudi cijene ono što sam napravio proteklih godina. Nisam mislio da će tako biti stoga sam se osjećao kao da sam ponovno kod kuće", istaknuo je Terrence Ross, jedini igrač Magica koji je imao ugodnu večer iz razloga što su ga domaćini lijepo dočekali i zahvalili mu se na učinjenom u protekle četiri i pol sezone.

Detroit Pistonsi bore se za doigravanje, a ako ovako nastave igrati, neće ga vidjeti. Gostovali su kod Knicksa gdje se očekivalo da će doći do pobjede i približiti se tom osmom mjestu, ali nisu i upisali su četvrti uzastopni poraz.

Još jedan loš nastup Pistonsa koji su potpuno pali u formi i to u krivo vrijeme. Nalaze se pobjedu i pol iza osmoplasiranog Miamija koji će im biti sljedeći protivnik i to će definitivno biti utakmica na sve ili ništa za Detroit. Poraz bi mogao značiti kraj nadanjima da bi mogli vidjeti doigravanje.

Protiv Knicksa najraspoloženiji bili su Marcus Morris s 20 poena, Ish Smith s 15 poena, šest skokova i pet asistencija te Andre Drummond s deset poena i 15 skokova, a na drugoj strani Derrick Rose ubacio je 27 poena uz šest asistencija, Kristaps Porzingis 25 poena uz osam skokova te Carmelo Anthony 21 poen uz pet asistencija.

Cavsi se i dalje muče, nisu u formi u kakvoj bi trebali biti i upisali su novi poraz s kojim su pali na drugu poziciju na Istoku gdje je Boston preuzeo vrh. Težak poraz kod Spursa svakako je bolan, domaćin je s pola snage slavio čak 103:74 protiv potpuno indisponiranih branitelja naslova.

"Izgledali su puno brže od nas. Uništavali su nas iz driblinga, tranzicije, bili su puno brži u reakciji", istaknuo je trener Cavsa Tyronn Lue.

Izgovor za Cavse nije niti odlazak LeBrona Jamesa na klupu u trećoj dionici zbog udarca laktom u leđa, Jamesu je pružena pomoć i nije se vraćao u utakmicu, ali već tada zaostatak gostiju bio je ogroman i bilo je samo pitanje s koliko će na kraju izgubiti.

"Spursi su zadnja momčad protiv koje bi željeli igrati u ovakvoj formi. Oni su dobro podmazan stroj koji jednostavno zna kazniti sve vaše probleme", dodao je James koji će biti spreman za nastup protiv Bullsa u sljedećem susretu.

U pobjedničkom sastavu Kawhi Leonard upisao je 25 poena, šest skokova i šest asistencija, a po 14 poena dodali su LaMarcus Aldridge i Pau Gasol. Kod poraženih James je bio na 17 poena, osam skokova i osam asistencija, a Tristan Thompson jedini uz njega bio je dvoznamenkast s 11 poena i sedam skokova.

Četiri minute prije kraja Dallas je vodio protiv Thundera 13 poena razlike, ali uspio je izgubiti taj dvoboj. Gosti su napravili seriju 14:0, Russell Westbrook zaključio ju je ubačajem sedam sekundi prije kraja i Mavericksima je nanio 42. ovosezonski poraz što znači da će sezonu definitivno završiti ispod 50 posto, prvi put otkako je Mark Cuban vlasnik.

Westbrook je susret završio s 37 poena, 13 skokova i deset asistencija, a Victor Oladipo dodao je 15 poena i devet skokova. Kod Mavericksa po 15 poena upisali su Nerlens Noel (osam skokova) i Wesley Matthews.

Sacramento Kingsi svladali su i Memphis Grizzliese nakon što su uspjeli doći do preokreta protiv Los Angeles Clippersa. Ovaj put slavili su zahvaljujući Darrenu Collisonu koji ih je predvodio s 23 poena i ubacio dva ključna slobodna bacanja u završnici susreta.

Grizzliesima je ovo četvrti uzastopni poraz, imaju problema i ne izgledaju u ovom trenutku najbolje, međutim "još je dovoljno vremena do doigravanja, možemo se podići i moramo u narednim susretima poraditi na formi. Vrijedimo više", tvrdi Mike Conley koji je susret završio s 22 poena i devet asistencija.

Jazzeri su svladali Pelicanse sa 108:100, a vrlo zanimljiv dvoboj vodili su Anthony Davis i Rudy Gobert. Davis je na kraju završio s 36 poena i 17 skokova, a Gobert je dodao 20 poena, 19 skokova i pet blokada.

NBA:
Toronto Raptors - Orlando Magic 131:112
New York Knicks - Detroit Pistons 109:95
San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 103:74
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 91:92
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 91:90
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 108:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!