Automoto

Hamiltonu pobjeda u Kini, sjajnom Verstappenu borba Red Bullova

Dario Dodić • nedjelja, 09.04.2017.
Hamiltonu pobjeda u Kini, sjajnom Verstappenu borba Red Bullova
Foto: EPA

Završena je odlična utrka u Šangaju za Veliku nagradu Kine, Lewis Hamilton zadržao je prednost iz kvalifikacija i slavio ispred Sebastiana Vettela i Maxa Verstappena...

Britanac Lewis Hamilton nije dozvolio ponavljanje iznenađenja iz Australije, održao je prednost ostvarenu u kvalifikacijama i s više od šest sekundi prednosti došao do pobjede u Šangaju na Velikoj nagradi Kine. Nitko nije kao Britanac kad je u pitanju Šangaj, ovo mu je šesta pobjeda u Kini.

Kaotičan je bio start utrke u Kini, Hamilton je zadržao prednost iz startnog reda, a najviše je profitirao Max Verstappen, koji se sa 16. pozicije u jednom trenutku probio na drugu. Loše su startali Ferrariji, staza se brzo počela sušiti pa su bolidi krenuli vrlo brzo u bokseve na promjenu guma.

Sebastian Vettel s nekoliko se sjajnih poteza probio do trećeg mjesta, a zatim je prestigao i Verstappena u 29. krugu, dok je Hamilton povećavao prednost s praznom stazom ispred sebe.

Ustabilili su se na prve dvije pozicije Hamilton i Vettel, a prava se borba vodila za treće mjesto između Verstappena i njegovog momčadskog kolege Ricciarda. Australac je opasno pritiskao, ali Verstappen uz puno muke zadržava mjesto na podiju. Nakon osvojenog trećeg mjesta Verstappen je oduševljen prokomentirao: "Mislim da sam u prvom krugu prestigao devet bolida. Osjećaj je bio kao da igram video igricu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!