Tenis

Borna Ćorić u dva seta do prolaza u drugo kolo turnira u Marrakechu

Branimir Korać • utorak, 11.04.2017.
Borna Ćorić u dva seta do prolaza u drugo kolo turnira u Marrakechu
Foto: EPA

Borna Ćorić dobro je krenuo na turniru u Marrakechu gdje je na startu imao neugodan zadatak, ali riješio ga je u dva seta. Teže nego što to konačni rezultat pokazuje svladao je Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana sa 6:3, 6:2...

41. igrač svijeta, 24-godišnji Argentinac Diego Sebastian Schwartzman svladao je u prvom kolu turnira u Marrakechu Bornu Ćorića.

Argentinski zemljaš nije baš najbolji izbor na ovoj podlozi u prvom kolu, međutim Ćorić je odigrao dobar meč i upisao pobjedu 6:3, 6:2. Konačni rezultat sugerira da je to bio lagan posao za Bornu, ali trebalo mu je sat i 50 minuta uz dosta obostranih prilika za breakove, kako bi stigao do pobjede.

Ćorić - Schwartzman

Asevi: 5 - 0

Dvostruke pogreške: 4 - 4

Postotak prvog servisa: 62% - 48%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 72% - 55%

Break lopte: 4/11 - 1/14

Poeni na reternu: 29 - 35

Prije dvije godine prvi put se sastao sa Schwartzmanom, no na tvrdoj podlozi u Winston Salemu gdje je upisao još uvjerljiviju pobjedu sa 6:2, 6:1. Takav ishod tada nije bio neočekivan, Borna je igrao dobro dok je Schwartzman ipak bolji na zemljanoj podlozi.

U Maroku je Schwartzman odlično krenuo i imao je break prednosti te u dva gema prilike za dvostruki break, ali nakon što ih nije iskoristio, Ćorić je nanizao čak pet gemova i osvojio prvi set sa 6:3.

U drugom setu Schwartzman se spasio u prvom gemu kada je izvukao četiri break lopte, ali nakon toga Ćorić je dominirao, ponovno osvojio pet gemova u nizu i otišao do pobjede.

U drugom kolu prijeti mu još jedan Argentinac, Federico Delbonis koji ne bi smio imati problema protiv domaćeg igrača Rede El Amranija.

ATP Marrakech, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Diego Sebastian Schwartzman (Argentina) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg11.04.2017. u 15:22
    Malo nebulozan članak ali izgleda da je Borna dobio ;-)
    interreg
  • Obrisan korisnik11.04.2017. u 14:59
    Drugi susret sa Schwatrzmanom, druga pobjeda u dva seta i drugo kolo; sve se poklopilo; super Borna Coric ??
    Obrisan korisnik
  • Zdren11.04.2017. u 14:58
    41. igrač svijeta, 24-godišnji Argentinac Diego Sebastian Schwartzman svladao je u prvom kolu turnira u Marrakechu Bornu Ćorića. HM?
    Zdren