Ostali sportovi

Hrvatske stolnotenisačice glatko do pobjede u Novom Sadu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Branimir Korać • srijeda, 12.04.2017.
Hrvatske stolnotenisačice glatko do pobjede u Novom Sadu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama za ulazak u elitnu diviziju lakoćom je slavila u Novom Sadu protiv Srbije s 3:0...

Nakon što su stolnotenisači još ranije osigurali nastup na Europskom prvenstvu u Luksemburgu, na najboljem putu da to naprave su i stolnotenisačice. One su u prvom kvalifikacijskom susretu u Novom Sadu pregazile Srbiju s 3:0.

Ono što je važno, Hrvatska je osim glatke pobjede izgubila samo jedan set što Srbiju stavlja u praktički bezizlaznu poziciju uoči uzvrata u Osijeku koji je na rasporedu 18. travnja od 18 sati.

Jedini set izgubila je Dorina Srebrnjak u prvom meču protiv Andree Todorović koju je svladala s 3:0 dok su Yuan Tian i Mirela Đurak s po 3:0 svladale Izabelu Lupulescu i Anetu Maksuti.

U ostala tri dvoboja dodatnih kvalifikacija Bjelorusija predvođena iskusnom Viktorijom Pavlovič s 3:0 svladala je Wales uz također jedan izgubljeni set, istim ishodom Švedska je nadigrala Slovačku, a Španjolska je također s 3:0, ali uz dva izgubljena seta slavila protiv Engleske.

U biti trebalo bi se dogoditi pravo čudo da Hrvatska, Bjelorusija, Švedska i Španjolska ne osiguraju nastup na Europskom prvenstvu.

Kod stolnotenisača također su odigrani prvi susreti dodatnih kvalifikacija. Bjelorusija s Vladimirom Samsonovim s 3:1 slavila je u gostima kod Mađarske, Rusi s Aleksanderom Šibajevim s 3:0 svladali su Srbiju, Poljaci su s 3:2 slavili u Češkoj, a Slovaci s 3:1 u Engleskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!