Košarka

Dario Šarić: "Svako ljeto ću igrati za Hrvatsku, to mi jako puno znači"

Petar Jenjić • petak, 14.04.2017.
Dario Šarić: "Svako ljeto ću igrati za Hrvatsku, to mi jako puno znači"
Foto: FaH

Ako je i bilo ikakve dvojbe oko nastupa Darija Šarića, sada je više nema. Igrač Philadelphia 76ersa se osvrnuo za proteklu sezonu, dao malo predviđanje sljedeće i istaknuo kako će i predstojeće ljeto posvetiti reprezentaciji...

Lagani problemi s lijevim stopalom spriječili su Darija Šarića da odigra i posljednju utakmicu regularne sezone u Madison Square Gardenu protiv New York Knicksa. U najboljim željama za hrvatskog košarkaša, iz kluba su ga odlučili odmoriti.

"Bio sam pomalo i tužan. Razgovarao sam s trenerom o svojoj ozljedu i što je dobro za mene pa smo odlučili da preskočim ovu utakmicu. Znam da je ponekad važno odigrati 82 utakmice, ali nisam se želio forsirati jer je ipak važnije ostati zdrav i to je razlog zbog kojeg smo odlučili preskočiti ovaj susret.", rekao je kandidat za novaka godine.

Unatoč ozljedi, Šarić i dalje planira igrati za hrvatsku reprezentaciju na Eurobasketu u rujnu. Drugačiji odgovor vjerojatno nitko iz Hrvatske nije niti očekivao što dovoljno govori o njegovoj velikoj želji i ponosu da nastupa za nacionalnu vrstu.

"Drugačija je to kultura, igram za Hrvatsku otkad sam još bio dijete, mislim već devet godina. Svako ljeto sam igrao i to mi jako puno znači. Imamo dobru momčad i svakako ću nastaviti igrati za Hrvatsku.", rekao je Šarić.

Hrvatski je košarkaš na najbolji mogući način iskoristio odlazak Ersana Ilyasove u Atlanta Hawkse. Zauzeo je mjesto u početnoj postavi nakon čega je ostvario brojke od 17.3 poena, 7.3 skoka i 3.4 asistencije.

"Bila je to dobra sezona i za mene i za momčad. Bio sam uzbuđen što dolazim ovdje i sada znam i razlog. Napravili smo dobar posao, iako smo imali dosta pojedinaca koji su se mučili s ozljedama. Možda bi bilo bolje da se to nije dogodilo, ali to je dio sporta i moramo gledati prema naprijed."

"Ne želim ići predaleko zbog svih problema koje smo imali, ali ako ostanemo svi na okupu sljedeće sezone ne vidim razlog da ne uđemo u doigravanje.", zaključio je Šarić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2017. u 08:21
    Bravo Dario...igrati za Hrvatsku bi trebala svima biti najveca cast...bez obzira na politiku i sve ostalo...samo je jedna domovina i on se brani i od politicara i ostalih...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2017. u 15:44
    Majstore, ti si već sad legenda hrvatske košarke kakav način razmišljanja, to je nevjerojatno s 22 godine za primjer svima bivšim i buducim igračima, kad se sjetim Nikole Vujcica npr. njemu se nikad nije igralo ili Giriceka kako su se samo izvlačiti da ne igraju, ili danas Tomica stvarno si za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2017. u 11:58
    Bravo za stav! Svaka čast! Dario je uvijek bio vrlo zreo i donosio je kvalitetne odluke, a jako je mlad čovjek. Koliko se iz medija uspjevalo doznati, donosio je odluke i mimo prijedloga svog oca koji je uz njega cijelu karijeru! Mario Hezonja je zbog svog talenta ima drugačiji put pa je preskakao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina14.04.2017. u 11:52
    svaka čast Dario!
    pikepiletina