Tenis

Sjajni Borna Ćorić velikim preokretom protiv drugog nositelja došao do polufinala u Maroku

Dario Dodić • petak, 14.04.2017.
Sjajni Borna Ćorić velikim preokretom protiv drugog nositelja došao do polufinala u Maroku
Foto: EPA

Borna Ćorić prvi je osigurao polufinale na ATP turniru u Marrakechu preokretom protiv drugog nositelja Alberta Ramos-Vinolasa...

Ćorić - Ramos-Vinolas

Asevi: 6 - 3

Dvostruke pogreške: 3 - 2

Postotak prvog servisa: 62% - 61%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 78% - 63%

Break lopte: 3/8 - 2/4

Poeni na reternu: 33 - 30

Borna Ćorić po drugi put zaredom plasirao se u polufinale ATP turnira u Marrakechu u Maroku. Borna je sjajnom predstavom u drugom i trećem setu došao do preokreta i velike pobjede protiv drugog nositelja, Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa.

Dva i pol sata trajao je četvrtfinalni meč Ćorića i Ramos-Vinolasa u kojem se Borna osvetio Španjolcu za glatki poraz u tri seta na prošlogodišnjem izdanju Australian Opena. Iako je drugi nositelj bolje otvorio meč i uzeo prvi set hrvatski je tenisač agresivnom igrom i sjajnim servisom u drugom i trećem setu došao do velike pobjede.

Imao je Borna svoje prilike i u prvom setu, bio je opasan na gotovo svakom Španjolčevom servisu, ali pritisak nije uspio pretvoriti u break, što je Ramos-Vinolasu pošlo za rukom već pri 1:1, zadržao je servis prednosti do kraja seta i sa 6:4 poveo u setovima.

U drugom setu napokon Borna dolazi do breaka, ali ga brzo i gubi. Nakon toga zaigrao je puno čvršće na svom servisu (do kraja meča Španjolac nije imao niti jednu break-loptu) i agresivnije je napadao servis Ramos-Vinolasa što je urodilo plodom u posljednjoj igri drugog seta. Pri vodstvu 5:4 Borna okreće s 30:0 na 40:30, Španjolac se dvaput izvlači, jednom loše napada Borna, drugi put Španjolac bekhendom pogađa kut. Na trećoj set-lopti Ramos -Vinolas nije imao šanse, Borna napada i uzima drugi set sa 6:4.

U trećem je setu bio očit pad Španjolca, Borna je sigurno držao svoj servis, umalo došao do breaka pri 2:1, novu je priliku dočekao pri vodstvu 5:4, trima krasnim poenima dolazi do 0:40 i koristi prvu meč-loptu za veliko slavlje i novo polufinale u Marrakechu.

U polufinalu čeka pobjednika dvoboja Lorenzi - Vesely, podsjetimo, prošle je godine također u polufinalu igrao protiv Čeha Veselyja, svladao ga je u dva tie-breaka, ali je u finalu izgubio od Argentinca Delbonisa.

ATP Marrakech, četvrtfinale:
Borna Ćorić (HRV) - Albert Ramos-Vinolas (ŠPA, 2) 4:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2017. u 22:47
    Bravo za Bornu, no treba on još dosta izbrusit svoje udarce; recimo ne kužim zašto više ne izlazi na mrežu nego bezveze čeka na pogrešku protivnika, mnogo brže bi mogo završit poene, to je napravio dva puta odlično u 3-em setu i neznam zašto više ne izlazi napred..i forhend da popravi obavezno....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2017. u 15:08
    Yessss, polufinaleeeeee; Borna Coric igrao si kao nekad u tvojim boljim danima. Sve cestitke! :))
    Obrisan korisnik