Tenis

Francesca Schiavone do osme titule u karijeri, u Bogoti u finalu svladala Laru Arruabarrenu

Branimir Korać • nedjelja, 16.04.2017.
Francesca Schiavone do osme titule u karijeri, u Bogoti u finalu svladala Laru Arruabarrenu
Foto: EPA

Francesca Schiavone proslavila je 600. pobjedu u karijeri i to u finalu turnira u Bogoti. U završnom meču svladala je Španjolku Laru Arruabarrenu sa 6:4, 7:5...

Osvajačica Roland Garrosa iz 2010. godine, danas tek 168. igračica svijeta, 36-godišnja Talijanka Francesca Schiavone, pobjednica je WTA turnira u Bogoti. Schiavone je u finalu bila bolja od Španjolke Lare Arruabarrene sa 6:4, 7:5.

Već ranije najavila je kako joj je ovo posljednja godina na WTA Touru, a u svojoj oproštajnoj sezoni približila se izravnom ulasku u glavni ždrijeb Roland Garrosa što joj je jedan od ciljeva.

U 2017. godini nije imala nijednu pobjedu u glavnom ždrijebu na Touru, ali zato je u Bogoti nanizala njih pet i to svih pet bez izgubljenog seta.

Protiv Arruabarrene nije imala lagan posao, prvi set dobila je nakon što se Španjolka vratila iz breaka zaostatka da bi u drugom kod 5:3 spasila tri set lopte, zatim još jednu kod 5:4 i na kraju posve okrenula set i odnijela pobjedu za 101 minutu.

"Puna sam emocija. Danas sam odigrala dosta loš meč, ali na kraju je pobjeda najvažnija", komentirala je nakon susreta Schiavone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!