Nogomet

Manchester United protiv Celte za finale Europske lige

Branimir Korać • petak, 21.04.2017.
Manchester United protiv Celte za finale Europske lige
Foto: EPA

Poznati su i parovi polufinala Europske lige. Manchester United najzvučnije je ime koje je ostalo u konkurenciji, a u borbi za finale igrat će protiv Celte...

Nakon vrlo uzbudljivih četvrtfinalnih dvoboja Europske lige, u Nyonu je održan ždrijeb polufinala. Jedina momčad koja je bez produžetaka izborila prolaz u četvrtfinale je Celta koja je dobila "za nagradu" najtežeg protivnika, Manchester United.

United bi u tim dvobojima mogao biti oslabljen neigranjem Zlatana Ibrahimovića koji je čini se ozbiljnije ozlijeđen u uzvratnom dvoboju četvrtfinala protiv Anderlechta.

Ibrahimović je zaradio ozljedu koljena i još uvijek se čeka konkretna dijagnoza koja će pokazati je li za njega sezona gotova ili će ipak pomoći Unitedu u završnici.

Njegovo neigranje moglo bi biti dobra vijest za Celtu koja je u četvrtfinalu bila bolja od Genka. Celta je opasan protivnik, posebno prema naprijed i Jose Mourinho neće mirno čekati te dvoboje.

Drugi par čine Ajax i Lyon, momčadi koje su uz dosta sreće prošle dalje. Ajax je gubio 3:0 u produžetku u Gelsenkirchenu, ali se ipak izvukao i zahvaljujući golu u gostima prošao dalje. Lyon je pak nakon osam serija na penale eliminirao u Istanbulu Bešiktaš.

Prve polufinalne utakmice na rasporedu su 4. svibnja, a uzvrati bit će odigrani 11. svibnja.

Europska liga, polufinale:
Manchester United - Celta
Ajax - Lyon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.04.2017. u 19:46
    @ Kracho, nije to valjda opravdanje za dugogodisnje slabo igranje u Europi!?
    Obrisan korisnik
  • Kracho21.04.2017. u 14:48
    Juve u polufinalu LP sa dobrim izgledima da osvoji, Lyon u polufinalu EL; kak da Dinamo prezimi u Europi kad za protivnike u grupama euro natjecanja svake godine dobivamo klubove koji su baš "te" sezone na vrhuncu forme :(
    Kracho