Ostali sportovi

VIDEO: Mladost pobijedila mudrost, Joshua nokautirao Klička u 11. rundi

Petar Jenjić • nedjelja, 30.04.2017.
VIDEO: Mladost pobijedila mudrost, Joshua nokautirao Klička u 11. rundi
Foto: EPA

Anthony Joshua na svom je Wembleyju došao do najveće pobjede u svojoj boksačkoj karijeri. Nokautom u 11. rundi porazio je Vladimira Klička i uzeo tercet pojaseva svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji...

Najiščekivaniji meč godine opravdao je očekivanja, Vladimir Kličko nije uspio doći do novog svjetskog naslova. Na Wembleyju, pred 90 tisuća neprijateljski nastrojenih Britanaca, izgubio je nakon nokauta u 11. rundi od Anthonyja Joshue. Britanac je tako došao do svoje 19 pobjede u karijere iz isto toliko mečeva.

Mladost je pobijedila mudrost, pred britanskim su boksačem godine boksa i veliki mečevi. Pokazao je kako je dorastao 41-godišnjem ukrajinskom boksačku kojeg je večerašnjim nokautom vrlo vjerojatno poslao u povijest.

Prve smo ozbiljnije udarce mogli vidjeti tek u četvrtoj rundi kada je Kličko na samom početku uhvatio svog protivnika nespremnog i zadao dva dobra direkta. Ipak, vrlo brzo je uzvratio Joshua i izjednačio omjer snaga.

Peta runda je bila ujedno i najbolja dotada na meču. Snažno je krenuo Britanac i u prvoj minuti s nekoliko snažnih udaraca držao Klička na konopcima, međutim, nakon kraće pauze Ukrajinac se primirio, iskoristio relativno brz umor Joshue i okrenuo rundu u svoju korist, gotovo uspio i privesti meč kraju kada je Joshua pao.

Novo iskustvo za mladog Britanca je svakako bio ulazak u osmu rundu jer, podsjetimo, u 18 dosadašnjih mečeva nikada nije boksao dulje od sedme.

Kako je ušao u petu tako je ušao i u pretposljednju 11. rundu. Udarac za udarcem završavao je na tijelu ukrajinskog boksača, dva puta je završavao na podu, uspijevao je ustati, ali treći napad nije uspio odbiti. Britanac je na domaćem terenu došao do pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation01.05.2017. u 03:11
    nisam nikada pratio ovaj Sport... uvijek mi je bio odvratan, dosadan, previse su mi smetali ljudi gladni krvi.. s druge strane, kao klinac su me privukli filmovi rockija jer je pun poruka pozitive borbe itd... gledao sam sa ekipom ovu dvojicu sinoc jer su me decki nagovorili i stvarno nisam... [više na forumu]
    Sensation