Tenis

Ante Pavić u tri seta do drugog kola turnira u Savannahu

Mihaela Bradovski • utorak, 02.05.2017.
Ante Pavić u tri seta do drugog kola turnira u Savannahu
Foto: FaH

Ante Pavić nakon uspješno odrađenog posla u kvalifikacijama, prošao je u drugo kolo Challengera u Savannahu. Za prvog protivnika u glavnom ždrijebu imao je Gonzala Escobara i svladao ga u tri seta...

Uz malu dozu sreće sa ždrijebom, Ante Pavić prošao je u drugo kolo Challengera u Savannahu. Nakon kvalifikacija, u prvom kolu igrao je protiv - kvalifikanta.

Ždrijeb mu je dodijelio Ekvadorca Gonzala Escobara, inače 550. igrača svijeta, a Pavić ga je svladao preokretom nakon dva sata igre.

Nije dobro krenulo, Escobar je potpuno dominirao u prvom setu, dva puta uzeo je servis Paviću, a svoj početni udarac čuvao je bez većih problema.

Stvari su se počele mijenjati u drugom setu i to nakon što se Pavić izvukao iz neugodne situacije. Escobar je rano došao do breaka, Pavić se vratio, ali Ekvadorac je ponovno došao do prednosti i poveo s 5:4 uz servis.

Do kraja seta hrvatski tenisač odigrao je sjajno, izgubio je samo dva poena iako je u dva od tri gema bio na reternu. Izborio je tako treći set, odmah u prvom gemu spasio dvije break lopte da bi do ključne prednosti stigao kod 2:1 nakon čega je uspješno dovršio posao.

Nakon Escobara, u drugom kolu čeka ga puno ozbiljniji protivnik, igrat će protiv jamesa McGeeja, Irca koji je 219. na ATP ljestvici. Bit će to njihov drugi dvoboj, prije tri godine u Newportu Pavić je slavio u tie-breaku trećeg seta s 8:6.

Challenger Savannah, prvo kolo:
Ante Pavić (Hrvatska, Q) - Gonzalo Escobar (Ekvador, Q) 2:6, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!