Košarka

VIDEO: Cavsi na korak do nove "metle", Spursi i bez Parkera vratili prednost domaćeg parketa

Dario Dodić • subota, 06.05.2017.
VIDEO: Cavsi na korak do nove "metle", Spursi i bez Parkera vratili prednost domaćeg parketa
Foto: EPA

Aktualni NBA prvaci Cleveland Cavaliersi i u trećoj su utakmici polufinala Istoka dvoznamenkastom razlikom svladali Toronto Raptorse i došli na korak do druge uzastopne "metle". San Antonio Spursi pronašli su rješenje za izostanak Tonyja Parkera, prvi u doigravanju nakon 2001. godine, i svladali Rocketse u Houstonu...

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 94:115 (0-3)

Cleveland Cavaliersi prva su momčad nakon Minneapolis Lakersa u sezoni 1949./1950. koja je u dvije uzastopne sezone pobijedila u prvih sedam playoff utakmica. Toronto Raptorsi nadali su se kako će ih svladati na svom parketu, dobro su se držali tri četvrtine, a onda su Cavsi upalili turbo u posljednjoj četvrtini i pobjedom 115:94 došli do 3-0 u polufinalnoj seriji Istoka.

Bez pogođenih trica teško je pobijediti bilo koga, a Raptorsi su se čak i dobro držali (vodili su na poluvremenu), s obzirom da su promašili 12 šuteva za tri poena zaredom. Prvu su tricu pogodili tri minute prije kraja treće četvrtine: "Teško je pobijediti utakmicu kad pogodiš samo dvije trice", rekao je nakon utakmice DeMar DeRozan, koji je odigrao puno bolje nego u drugoj utakmici.

U izostanku Kylea Lowryja, koji zbog ozljede gležnja nije mogao zaigrati, DeRozan je s 37 poena predvodio Raptorse. Nitko se nikad nije vratio nakon 0-3 u seriji, pomirili su se i Raptorsi s time, ali trener Dwane Casey želi pobjedu u četvrtoj utakmici: "U nedjeljnoj utakmici radi se o ponosu. Ne želimo biti pometeni, pogotovo ne na domaćem parketu."

Kako trenutno igraju LeBron James i Cavsi teško je nadati se nečemu takvom. Kralj James predvodio je Cavse s 35 poena, osam skokova i sedam asistencija, a ključan je bio u posljednjoj četvrtini kada su se aktualni prvaci odvojili. Kevin Love ubacio je 16 poena uz 13 skokova, na istom broju poena zaustavio se i Kyrie Irving. Kyle Korver bio je tricaški raspoložen, ubacio je četiri od šest šuteva za tri poena i utakmicu završio s 14 poena.

Odličnu je partiju za Raptorse uz DeRozana odigrao i Jonas Valančiunas, Litavac je večer okončao s 19 poena i osam skokova. Još su Norman Powell (13) i Serge Ibaka (12) bili dvoznamenkasti kod Raptorsa.

Četvrta utakmica na rasporedu je u nedjelju navečer.

Houston Rockets - San Antonio Spurs 92:103 (1-2)

San Antonio Spursi odigrali su prvu utakmicu doigravanja bez Tonyja Parkera nakon 2001. godine, čime je prekinut rekordan niz Francuza od 221 uzastopnog nastupa u doigravanju. Parker je ozlijeđen, nema ga do kraja sezone, ali Spursi su pronašli rješenje kako vratiti prednost domaćeg parketa, slavili su u Houstonu protiv Rocketsa 103:92 i poveli 2-1 u polufinalnoj seriji Zapada.

"Ne možete zamijeniti Tonyja Parkera. On će jednog dana biti u Kući slavnih, ali mislim da su momci na parket izašli svjesni situacije i odigrali čvrsto", rekao je nakon utakmice LaMarcus Aldridge, koji je bio jedan od junaka Spursa.

Aldrigde je bio kritiziran nakon prve dvije utakmice u kojima je ukupno postigao 19 poena, sinoć je ubacio 26 i pomogao Spursima do pobjede: "Radim što momčadi treba. Večeras nam je ovo trebalo pa sam to i učinio."

Spursi su veći dio utakmice imali prednost, no nisu se uspijevali odvojiti sve do same završnice kada su otišli na 11 koševa prednosti.

Predvodili su ih Kawhi Leonard s 26 koševa, deset skokova i sedam asistencija i Aldridge koji je uz 26 koševa dodao i sedam skokova i četiri blokade. Iako nije bilo Parkera Patty Mills je utakmicu započeo s klupe i u pobjedu ugradio 15 poena.

Najbolji kod Rocketsa bio je James Harden s 43 koša, Trevor Ariza dodao je 17, a Clint Capela 12 koševa uz 16 skokova i pet blokada.

Četvrta utakmica igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!