Tenis

Kyrgios i Berdych bez uzbuđenja, Tsonga jedva slomio Kuznjecova

Dario Dodić • utorak, 09.05.2017.
Kyrgios i Berdych bez uzbuđenja, Tsonga jedva slomio Kuznjecova
Foto: EPA

Za razliku od ženskog, u muškom dijelu turnira u Madridu nije bilo previše iznenađenja. Kyrgios i Berdych lako su apsolvirali prve stepenice, dok su dvojica nositelja ispala, Monfils od Simona i Sock od Mahuta...

Španjolac Marcel Granollers-Pujol oprostio se od turnira u Madridu već u prvom kolu, bolji od njega u dva seta s istovjetnih 7:5, 7:5 bio je njemački tenisač Florian Mayer.

Iako je prije meča slovio za izrazitog favorita protiv Mayera, Granollers je u trećem međusobnog ogledu drugi put poražen od strane Nijemca, nakon sat i 45 minuta igre.

Nakon što su u prvih šest igara obojica držali servise poprilično sigurno, u sedmoj je igri do breaka došao Granollers-Pujol, iskoristivši prvu break-loptu u meču. Mogao se u idućoj igri vratiti Nijemac, ali Španjolac spašava break-loptu i potvrđuje break prednosti. Ipak, pri servisu za set Granollers gubi servis, Mayer lagano dolazi do 6:5, a zatim koristi prvu break/set loptu i sa 7:5 uzima prvi set.

Slično se raspleo i drugi set. Odmah u prvoj igri Granollers koristi četvrtu break-loptu i oduzima servis Mayeru, Nijemac se odmah u idućoj igri vraća i pri vodstvu 6:5 drugi put u setu oduzima servis Španjolcu i osigurava prolaz u drugo kolo gdje će snage odmjeriti s devetim nositeljem, Davidom Goffinom.

U maratonskom meču od gotovo tri sata 11. nositelj turnira Jo-Wilfried Tsonga opravdao je ulogu favorita protiv Rusa Andreja Kuznjecova i sa 7:6(5), 6:7(5), 7:5 prošao u drugo kolo.

Zanimljivo je da niti jedan igrač u prvom setu nije došao do break-prilike, u tie-breaku je presudio tek jedan mini-break, Tsonga je sa 7:5 u pripetavanju, trećom set-loptom priveo prvi set kraju.

U drugom je setu Tsonga opasno prijeti Kuznjecovu u dva navrata, ali gubitka servisa nije bilo, u tie-breaku bolje prolazi Rus i vodi meč u treći set u kojem je Tsonga pri vodstvu 6:5 napokon došao do breaka, prvom meč-loptom osigurava nastup u drugom kolu protiv Davida Ferrera.

U vrlo čudnom dvoboju dvojice Francuza Gilles Simon iznenadio je Gaela Monfilsa i prošao u drugo kolo. Nakon što je Monfils, inače 15. nositelj turnira, uzeo prvi set s glatkih 6:0, u drugom setu identičnim rezultatom uzvraća Simon.

U trećem je setu Monfils imao dvije break/meč-lopte pri rezultatu 5:2, da bi zatim glatko izgubio i svoj servis, a zatim bez osvojenog poena u tie-breaku kapitulirao protiv sunarodnjaka, koji će u drugom kolu igrati protiv Feliciana Lopeza.

Tomaš Berdych lako se obračunao s Denisom Istominom, Čeh je nakon sat vremena igre s laganih 6:4, 6:4 svladao Uzbekistanca i prošao u drugo kolo. Istomin nijednom nije ugrozio Berdychov servis, češkom su tenisaču, inače 11. nositelju turnira, bila dovoljna dva breaka, po jedan u svakom setu.

U drugom ga kolu čeka Nizozemac Robin Haase.

Do iznenađenja je došao i Nicolas Mahut, Francuz je u tri seta svladao 14. nositelja turnira, Amerikanca Jacka Socka. Nakon 6:4 za Mahuta u prvom setu Sock s laganih 6:0 dolazi do izjednačenja u setovima, pobjednik se odlučivao trinaestoj igri trećeg seta.

Bolje je u tie-break ušao Sock, odmah radi mini-break, ali zatim gubi četiri od svojih šest servisa i Mahut s konačnih 6:4, 0:6, 7:6 prolazi dalje. Za nastup u osmini finala igrat će protiv Urugvajca Pabla Cuevasa.

Australac Nick Kyrgios tek se u prvom setu mučio protiv Marcosa Baghdatisa. Oba su tenisača čvrsto, bez ijedne break-prilike, držala svoje servise, u tie-breaku Kyrgios trima mini-breakovima dolazi do velikih 6:0, koristi drugu set-loptu i sa 7:6 uzima prvi set.

Drugi je set odlučen u devetoj igri kada Australac koristi jedinu break-loptu u čitavom meču. Svoj servis odrađuje glatko, bez izgubljenog poena i s konačnih 7:6, 6:4 prolazi u drugo kolo gdje će snage odmjeriti s pobjednikom dvoboja Harrison - Tomić.

ATP Madrid, 1. kolo:
Lopez (ŠPA) - Escobedo (SAD, Q) 6:4, 6:4
Kyrgios (AUS, 16)- Baghdatis (CIP) 7:6, 6:4
Donaldson (SAD, LL) - Mannarino (FRA, Q) 7:5, 6:3
Ferrer (ŠPA) - Kukuškin (KAZ, Q) 2:6, 7:6, 6:4
Tsonga (FRA, 10) - Kuznjecov (RUS, Q) 7:6, 6:7, 7:5
Mahut (FRA) - Sock (SAD, 14) 6:4, 0:6, 7:6
Cuevas (URU) - Belucci (BRA, Q) 7:6, 4:6, 7:6
Berdych (ČEŠ, 11) - Istomin (UZB, Q) 6:4, 6:4
Simon (FRA) - Monfils (FRA, 15) 0:6, 6:0, 7:6
Mayer (NJEM) - Granollers (ŠPA) 7:5, 7:5
Dimitrov (BUG, 12) - Kohlschreiber (NJEM) 7:6, 6:4
Copil (RUM, WC) - Garcia-Lopez (ŠPA, WC) 7:6, 6:4, 7:6
Haase (NIZ) - Evans (VB) 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!