Tenis

Borna Ćorić od poraza u kvalifikacijama do drugog kola Madrida

Dario Dodić • utorak, 09.05.2017.
Borna Ćorić od poraza u kvalifikacijama do drugog kola Madrida
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Madridu, za samo sat i pol vremena igre svladao je njemačkog tenisača Mischu Zvereva...

Borna Ćorić igrat će drugo kolo ATP turnira u Madridu. Iako je u finalu kvalifikacija izgubio od Kukuškina Borna je kao sretni gubitnik ipak upao u glavni ždrijeb turnira gdje je u prvom kolu s relativno laganih 6:3, 7:6 svladao Nijemca Mischu Zvereva i prošao u drugo kolo.

Iako je Zvereva išao prvi servis, Borna je u svim drugim segmentima igre nadigrao 31. igrača svijeta i u njihovom prvom ogledu došao do glatke pobjede.

U prvom su setu oba tenisača imala popriličnih poteškoća s čuvanjem servisa. Borna je u prvoj igri spasio dvije break-lopte, da bi zatim u sljedećoj prokockao tri. Pri vodstvu 2:1 Hrvat ipak dolazi do breaka, ali ga Zverev odmah i vraća. Niz oduzetih servisa okončao je Borna novim breakom u idućem gemu, prednost je zadržao do kraja seta i sa 6:3 priveo set kraju.

U drugom su setu oba igrača držala svoj servis, obojica su imala po dvije prilike za break, ali set je otišao u trinaestu igru. Tri je mini-breaka napravio Borna, dva Zverev, drugom meč-loptom, sa 7:5 u tie-breaku, Borna prolazi u drugo kolo.

Tamo će snage odmjeriti s pobjednikom dvoboja Pouille - Herbert. Lucas Pouille slovi za velikog favorita protiv sunarodnjaka koji se u glavni ždrijeb probio kroz kvalifikacije.

ATP Madrid, 1. kolo:
Borna Ćorić (HRV, LL) - Mischa Zverev (NJEM) 6:3, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2017. u 18:55
    Yessss, od sretnog gubitnika do sretnog pobjednika i to u dva seta: 6:3 7:6 :))
    Obrisan korisnik