Košarka

Panathinaikos do vodstva u polufinalnoj seriji, skroman učinak Ukića

Petar Jenjić • četvrtak, 11.05.2017.
Panathinaikos do vodstva u polufinalnoj seriji, skroman učinak Ukića
Foto: EPA

Panathinaikos je na domaćem parketu svladao momčad AEK-a rezultatom 80:70 čime je poveo s 1-0 u polufinalnoj seriji grčkog prvenstva...

Kao drugoplasirana momčad nakon regularnog dijela sezone Panathinaikos je bio slobodan sve do polufinala gdje je u prvoj utakmici dočekao AEK, momčad koja se u četvrtfinalu lako obračunala s Rethymnom.

Danas su opravdali ulogu blagog favorita, došavši do pobjede 80:70. Gosti su uspijevali držati tijekom većeg dijela susreta, no izuzev druge četvrtine nisu uspjeli ozbiljnije nametnuti svoju igru.

Panathinaikos je puno bolje otvorio susret protiv neraspoloženog AEK-a i nakon osam minuta imao lijepih 12 poena viška (21:9) ubačajem Ioannisa Bourousisa. Ipak, gosti se vrlo brzo bude i na krilima tricaški raspoloženog Michaela Dixona dolaze do prve prednosti (27:25) na susretu koju su uspjeli sačuvati do kraja poluvremena.

Stvari se mijenjaju u nastavku jer Panathinaikos nastavlja gdje je stao u prvoj dionici. Raspoloženi su bili Nick Calathes i James Feldeine koji su ubacili većinu poena svoje momčadi za dvoznamenkastu prednost uoči posljednjih deset minuta (60:50).

AEK se uspio spustiti još jednom na šest koševa zaostatka, međutim, domaćin uzvraća s osam uzastopnih poena i rješava pitanje pobjednika u današnjem dvoboju.

Do pobjede ih je predvodio Nick Calathes s 23 poena (8/13 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 4/4) i pet asistencija, Chris Singleton je dodao 14 koševa (5/8 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 4/5) i sedam skokova.

Najbolji je kod AEK-a bio Dimitris Mavroidis s 18 koševa (8/11 za dva, slobodna bacanja 2/4) i pet skokova. Roko Ukić odigrao je skroman susret i za nešto manje od 23 minute ostvario učinak od pet poena (1/3 za dva, 1/3 za tricu), jednog skoka i dvije asistencije.

Grčka liga, polufinale:
Panathinaikos - AEK 80:70 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!