Ostali sportovi

Dr. Časl i TIS u finalu HEP Superlige

Sportnet • subota, 13.05.2017.
Dr. Časl i TIS u finalu HEP Superlige

Stolnotenisačice Dr. Časla i TIS-a igrat će u finalu HEP Superlige. Branitelj naslova Dr. Časl u drugom susretu polufinala hrvatskog prvenstva svladao je Bjelovar sa 4:1 (4:1 prvi susret), dok je TIS bio bolji od Varaždina sa 4:1 (4:3).

Dr. Časl bio je podjednako uvjerljiv i u uzvratu. Prva tri meča domaća ekipa je ispustila tek set. U prvom susretu igračica Bjelovara Tubikanec je nadigrala Đurak sa 3:1, ovog puta je bilo 3:1, ali za igračicu Dr. Časla. Gošće su smanjile preko para Tubikanec i Tomić, koje su sa 3:0 nadigrale Zheng i Đurak. Konačnih 4:3 postavila je najbolja igračica prvakinja Zheng Jiaqi svladavši Tubikanec sa 3:0. Dr. Časlu će ovo biti peto finale domaćeg prvenstva, od toga tri puta su osvojile naslov prvakinja.

TIS je na svom terenu bo uvjerljiviji nego u Varaždinu, a ovim uspjehom osigurali su drugo uzastopno finale. Prvi susret ponudio je dozu neizvjesnosti, Ivana Malobabić je gubila 2:1 od Bojane Poljak, da bi u petom setu slavila sa 12:10. Na 1:1 izjednačila je Petra Petek, a potom je uslijedio niz Zagrepčanki. Definitivni kraj varaždinskih nadanja bio je nakon igre parova, Malobabić i Jazbec su sa 3:0 slavile nad Poljak i Petek. Potvrdu pobjede osigurala je nesavladiva Ivana Malobabić koja je sa 3:2 pobijedila Petru Petek.

Prva utakmica finala igrat će se 16. svibnja, domaćin prvog susreta je TIS.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!