Ostali sportovi

Dubrovčani prvi put prvaci Hrvatske u stolnom tenisu

Sportnet • srijeda, 17.05.2017.
Dubrovčani prvi put prvaci Hrvatske u stolnom tenisu

Treća sreća za Libertas! Tri godine su se nadali prvom mjestu i baš onu treću, u trećem susretu, želja im se i ispunila. Dubrovnik ima prvaka, nakon naporne i neizvjesne finalne serije Pituri konačno imaju toliko željeni trofej.

Libertas Marinkolor u trećoj odlučujućoj utakmici HEP Superlige stolnotenisača pobijedio je Starr sa 4:3. Sve tri utakmice bile su iscrpljujuće do samoga kraja. Jedno od najneizvjesnih finalnih serija? Sasvim sigurno, mnogo preokreta, odličnih poena, propuštenih set ili meč lopti. Bravo i za jedne i druge!

Na kraju se tako posložilo da onaj zadnji od zadnjih susreta igraju Miho Simović i Ronald Ređep. Svaka čast svima, ali njih dvojica su baš 'domaći' dečki. I u tom okršaju 'domaćih' s(p)retniji je bio onaj mlađi, Dubrovčanin Miho u sedmom meču svladao je Varaždinca Ređepa sa 3:0. Svome gradu i ponajprije klubu i navijačima za oproštaj poklonio titulu. Ima li što ljepše? Hm, teško.

Inače, veliko finale krenulo je minutom šutnje za nedavno preminulog Mirka Prpića koji je svoj život podredio stolnom tenisu. Na licima navijača tijekom minute šutnje mogla se vidjeti tuga, a njegov učenik Miho je pustio suzu zbog odlaska ovog velikog čovjeka i trenera.

Slijedila je još jedna igra živaca. Doduše, dečki su se 'smilovali', trajalo je nešto kraće nego prethodni meč. Umjesto pet sati, ovaj put sve je završilo za 4 sata i 50 minuta. Ali, tko ovo voli mogao je samo uživati, bilo je to ponovno odličnih gotovo pet sati. Domaći sastav je imao incijativu na početku, Roko Tošić je poveo 2:0 Zeng Jia, ali Kinez se vratio i preokrenuo. Identična situacija u drugom meču, s tim da je gostujući igrač Tomislav Zubčić prva dva seta slavio nad Mihom Simovićem sa 11:4 i 11:1. Znači, potpuna dominacija, a kasnije je imao i meč loptu u svojim rukama. U tim trenucima nije bilo baš obećavajuće za Piture, Simović je praktički bio na 'konopcima', ali izostao je onaj završni udarac. Najmlađi član domaćeg sastava sljedeća dva seta uzima sa 12:10 i 14:12. Onaj odlučujući set slavio je sa 11:9. I opet suze na njegovu licu, ali ovog puta radosnice. Realno, da to nisu dobili naslov bi bio miljama daleko. Taj meč im je bio ključan da doguraju do sedmog susreta. Pritisak je bio ogroman, a suze na Mihinom licu su sve to potvrdile.

Do kraja više nije bilo takve drame, svatko je 'uzeo' svoje, a odluka je pala na Simovića i Ređepa. Mladi Dubrovčanin od početka je držao konce igre u svojim rukama, sve ostalo je povijest... Nakon posljednjeg poena legao je na pod, suigrači, uprava i navijači su ga okružili, a potom je s razglasa krenula 'Večeras je naša fešta...' Je, dečki, večeras je vaša fešta, zaslužili ste.

"U klubu sam nekih 17 godina, a naslov smo sanjali zadnje tri. Prije ove smo govorili da će biti treća sreća. Evo, obistinilo se", govorio je Marinko Matulović, predsjednik Libertas Marinkolora:

"Veličanstveno! Sjajan ambijent, dvije vrhunske momčadi i sjajna publika. Znali smo da ako prije igre parova povedemo 2:1 da ćemo i osvojiti. Je, nije išlo po planu kad je Miho gubio 2:0 protiv Zubčića, ali izvukao se. Igrao je za Mirka Prpića! Zaslužili smo konačno da pehar dođe u Dubrovnik. Sad i ja kao predsjednik mogu reći neka dođe mlađi. Neee, neću se povući, uvijek ću biti tu za klub, ali imamo stvarno fantastične ljude koji to mogu voditi", zaključio je Matulović.

Starrovcima očekivano nije bilo do pjesme. Bili su blizu trofeja, jako blizu. I imaju za čim žaliti, s obzirom da su finalnu seriju otvorili pobjedom te da su, praktički, jednom rukom bili na trofeju. U svakom od ta tri susreta su imali svoju šansu. Ali, u presudnom trenutku nedostajalo je svega pomalo. Iako, nemaju si što zamjeriti, sva tri susreta odradili su odlično, a to im je tek druga godina u najjačem rangu natjecanja, njihovo vrijeme dolazi.

Inače, na njihov ponovni obračun nećemo morati čekati dugo, ubrzo slijedi Final Four kupa. Kako se čini sprema se Libertas - Starr vol. 4!

Libertas Marinkolor - Starr 2-1 (3:4, 4:3, 4:3)
Roko Tošić – Zeng Jia 2:3 (11:9, 11:3, 6:11, 8:11, 8:11)
Miho Simović – Tomislav Zubčić 3:2 (4:11, 1:11, 12:10, 14:12, 11:9)
Tomislav Japec – Ronald Ređep 3:1 (11:8, 11:4, 7:11, 11:8)
Tomislav Japec/Miho Simović – Tomislav Zubčić/Zeng Jia 0:3 (7:11, 5:11, 5:11)
Roko Tošić – Tomislav Zubčić 3:1 (11:8, 11:9, 9:11, 11:4)
Tomislav Japec – Zeng Jia 1:3 (5:11, 11:6, 8:11, 9:11)
Miho Simović – Ronal Ređep 3:0 (11:8, 11:8, 11:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!