Ostali sportovi

Ragbi 7: Tko će biti novi prvak Hrvatske?

Sportnet • četvrtak, 18.05.2017.
Ragbi 7: Tko će biti novi prvak Hrvatske?

U Zagrebu i Splitu proteklog smo vikenda gledali napete borbe za ulazak u finale Ragbi 7 Prvenstva Hrvatske, gdje su završnicu iz regije Sjever izborili Mladost, Novi Zagreb i Zagreb te iz regije Jug Nada, Sinj i Invictus Dubrovnik, a ove subote s velikim se nestrpljenjem isčekuju i finalni susreti na Starom placu.

Glavni favoriti i dalje su aktualni prvaci Mladostaši, koji će svakako dati sve od sebe da prije puta u Sankt Peterburg na Europsko klupsko prvenstvo, ovaj trofej zadrže u Zagrebu te splitska Nada, koja s druge strane, nakon osvajanja Regionalne lige i Ragbi 15 Prvenstva Hrvatske, ove sezone želi upisati i svoj treći naslov te vratiti pehar u svoje ruke. Uz naša dva najbolja kluba, svoju priliku tražiti će i novi prvak druge lige, Novi Zagreb, koji je do finala stigao gotovo bez greške, uz jedini poraz od prvoplasirane Mladosti te još dva prvoligaša; jaki Sinj, čiji su igrači ove sezone bili izvrsni u sklopu momčadi Dalmacije u Regionalnoj ligi te mlada momčad Zagreba, željna dokazivanja nakon slabije odigrane ragbi 15 sezone. Posebne pohvale idu najmlađem hrvatskom klubu, Invictusu iz Dubrovnika, koji je u nepunih godinu dana postojanja stigao do ovako velikog uspjeha te izborio završnicu s najboljim klubovima.

Momčadi su podijeljene u dvije grupe u kojima svatko igra sa svakim, nakon čega slijedi razigravanje za pozicije; u skupini A nalaze se Mladost, Sinj i Invictus, a u skupini B Nada, Novi Zagreb i Zagreb – cijeli turnir počinje u 13 sati, a između utakmica, igračima se od 13:40 sati pridružuju i seniorke; na drugom turniru Prvenstva Hrvatske za žene, nastupiti će i Nada, Mladost te Zagreb. Podsjećamo, prvi turnir prije dva tjedna uvjerljivo je osvojila Nada, pobjedama nad Mladosti 12:0 te nad Zagrebom 34:0.

Ništa manje napeto neće biti ni u nedjelju, kada nas na istom mjestu očekuju završnice Prvenstva Hrvatske za kadete do 14 godina te za juniore do 18; na oba turnira finalisti su Nada, Sinj, Zagreb i Mladost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!