Košarka

VIDEO: Cleveland Cavaliersi posramili Celticse u povijesnoj pobjedi

Dario Dodić • subota, 20.05.2017.
VIDEO: Cleveland Cavaliersi posramili Celticse u povijesnoj pobjedi
Foto: EPA

Nezaustavljivi Cleveland Cavaliersi još su jednom pokazali da im Boston Celticsi ne mogu parirati u finalu NBA doigravanja Istočne konferencije, došli su prvaci do druge pobjede u seriji s više nego uvjerljivih 130:86...

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 86:130 (0-2)

Boston Celticsima prednost domaćeg parketa zaista nije puno značila u prve dvije utakmice finalne serije Istoka protiv aktualnih prvaka, Cleveland Cavaliersa. Samim time ispada da su Cavsi dobro procijenili u završnici sezone kako je bolje odmarati LeBrona Jamesa u ponekoj utakmici nego pod svaku cijenu naganjati prvo mjesto Istoka. Jer Celticsi su nakon regularnog dijela sezone bili prva momčad Istoka, ali samo na papiru, u dvije utakmice Cavsi su ih posve izdominirali.

Kulminiralo je sinoćnjom pobjedom prvaka u drugoj utakmici finala Istoka, slavili su Cavsi s nevjerojatnih 130:86, iako nitko od ključnih igrača nije igrao u posljednjoj četvrtini. Zadnje što će pamtiti po dobromu Celticsi bit će rezultat 11:10 za Cavse na početku utakmice, vrlo brzo nakon toga otišli su gosti iz Clevelanda na dvoznamenkastu razliku, a onda su počeli prikupljati i povijesne trenutke.

Tako su Cavsi postavili rekord NBA doigravanja s prednošću od 41 poena na poluvremenu (72:31). Postavili su i rekord kluba po postignutom broju koševa u NBA doigravanju i izjednačili rekord po broju uzastopnih pobjeda u NBA doigravanju. Cavsi su trenutno na 13 pobjeda, teško je vjerovati da im Celticsi mogu naškoditi u Clevelandu.

Sve se to odvijalo nekoliko minuta nakon što je liga objavila trojicu kandidata za MVP-a regularnog dijela, među kojima nije bilo mjesta za LeBrona Jamesa, na što se osvrnuo trener Cavsa Tyronn Lue, s osmijehom na licu je prokomentirao: "Morate dati nagradu drugim igračima tu i tamo. Ali za mene je LeBron MVP" i u komentaru utakmice dodao: "Ovo je samo jedna utakmica, ne zanima me da smo pobijedili i s 200 koševa razlike. Vraćamo se doma, nećemo se opustiti. Svjesni smo da je Boston dobra momčad. Nisu prva momčad Istoka bez razloga."

Zabrinjavajuće zvuči za eventualnog pobjednika Zapada, bili to Warriorsi ili Spursi, komentar LeBrona nakon ovakve pobjede: "Mislim da imamo još jednu razinu više. Iako smo odigrali vrlo dobro večeras, imamo još neke stvari na kojima moramo poraditi. Ne smijemo se umisliti, ali sviđa nam se smjer u kojem idemo." Prokomentirao je LeBron i MVP listu, koju nije vidio prije početka utakmice: "Moj jedini zadatak je truditi se svake večeri biti MVP ove momčadi. Znam što donosim za stol, liga zna što donosim za stol."

Otegotna okolnost za posramljene Celticse, koji su doživjeli najgori domaći poraz u doigravanju u povijesti kluba, bila je činjenica da zbog ozljede kuka Isaiah Thomas nije igrao u drugom poluvremenu. Pitali su novinari trenera Stevensa koliko je to naštetilo momčadi na što je trener Celticsa ekspresno odgovorio: "Sigurno ne 44 koša razlike. Ne želim takav teret stavljati na jednog igrača. Na kraju dana oni su bili fantastični, mi smo bili slabi. Iako, moraš se izdići i nadoknaditi nečiji izostanak."

Cavalierse je, pogađate, predvodio LeBron s 30 koševa i sedam asistencija u samo 33 minute na parketu, čime je postao prvi igrač nakon Jabbara 1970. godine koji je u osam uzastopnih utakmica NBA doigravanja ubacio barem 30 koševa. Na 23 se poena zaustavio Kyrie Irving uz šut 8/11 iz igre, Kevin Love sjajnu je večer okončao s 21 košem i 12 skokova.

Najbolji kod slabih Celticsa bio je Jaylen Brown s 19 koševa u 24 minute provedene na parketu. Avery Bradley ubacio je 13 poena, Al Horford 11. Thomas je na parketu proveo samo 18 minuta i za to vrijeme ubacio tek dva koša, iz slobodnih bacanja, šutiravši iz igre 0/6.

Serija seli u Cleveland gdje je treća utakmica na rasporedu u noći s utorka na srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!