Košarka

Unicaja dobro otvorila doigravanje i stigla do prve pobjede

Branimir Korać • nedjelja, 21.05.2017.
Unicaja dobro otvorila doigravanje i stigla do prve pobjede
Foto: Nikola Movrić

U prvom susretu četvrtfinalne serije između Unicaje i Iberostara, momčad iz Malage bila je uspješnija i upisala je pobjedu za vodstvo u seriji. Unicaja je odigrala vrlo dobru posljednju dionicu i zasluženo slavila 79:65...

Unicaja je potvrdila odličnu formu pobjedom i u prvom četvrtfinalnom susretu protiv Iberostara. Momčad koju je svladala u oba ovosezonska dvoboja, pobijedila je i na startu doigravanja sa 79:65.

Serija odličnih nastupa Unicaje započela je u finalu Eurokupa gdje je stigla do trofeja s dvije pobjede protiv Valencije, a nastavila se u prvenstvu gdje je od tada upisan samo jedan poraz i to na gostovanju kod Barcelone. Unicaja je tako došla do četvrtog mjesta i prednosti domaćeg parketa u seriji protiv Iberostara.

Prvi dvoboj obilovao je oscilacijama s obje strane. Gosti su bolje krenuli u utakmicu i vodili su u prvoj dionici 17:10 da bi Unicaja završila četvrtinu serijom 9:0 i s prednosti otišla na odmor.

U završnici druge dionice domaćin je pobjegao i na dvoznamenkastu prednost, vodio i plus 11, no Iberostar je uspio krajem treće četvrtine smanjiti na samo dva poena zaostatka. Ipak u posljednjih deset minuta sve je bilo na strani domaćina koji se ponovno odvojio i ovaj put mirno priveo susret kraju.

Najbolji kod Unicaje bili su Christian Eyenga s 21 poenom i Carlos Suarez s 14. Kod poraženih Tariq Kirksay upisao je 16 poena i šest skokova dok je Aaron Doornekamp dodao 15 poena i pet skokova.

Španjolsko prvenstvo, četvrtfinale:
Unicaja - Iberostar Tenerife 79:65 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!