Ostali sportovi

Ragbijaši Mladosti putuju na Europsko klupsko prvenstvo

Sportnet • srijeda, 24.05.2017.
Ragbijaši Mladosti putuju na Europsko klupsko prvenstvo

Ovog vikenda u ruskom Sankt Peterburgu održat će se prestižno Europsko klupsko prvenstvo u ragbiju 7, za koje je, kao hrvatski prvak za 2016., ove godine poziv dobila i zagrebačka Mladost.

Mladostaši će u Rusiji snage odmjeriti sa samom kremom europskog ragbija, a u početnoj fazi, prvaci 12 zemalja podijeljeni su u tri skupine sa po četiri kluba, među kojima se imenom ističe prošlogodišnji pobjednik Kuban, višestruki prvak Rusije, čiji su igrači okosnica jake ruske reprezentacije. Kako je većina ovih klubova velika nepoznanica za Zagrepčane, cilj je odigrati što bolje te doći do vrijednog iskustva za cijelu momčad, a posebno za mlađe igrače koji su su našli na popisu za Rusiju.

„Našli smo se u društvu ponajboljih europskih klubova, a s obzirom da ne znamo njihovu snagu, dat ćemo sve od sebe i pokušati odigrati sve utakmice na najvišoj razini. Za koje će to mjesto biti dovoljno, vidjet ćemo u nedjelju popodne, a sportski je nadati se što boljem rezultatu“, rekao nam je kapetan Denis Muhoberac, dok je jedna od glavnih uzdanica Mladosti, kapetan hrvatske reprezentacije Nik Jurišić dodao kako je samo sudjelovanje na ovako jakom natjecanju velika stvar za razvoj te izvrsna motivacija i iskustvo za mlade igrače, koji su budućnost kluba, a osvrnuo se i na finale 7s Prvenstva Hrvatske, na kojemu protekle subote, nakon napetog finala sa splitskom Nadom, nisu uspjeli obraniti prošlogodišnji naslov: „Podcijenili smo protivnika i izgubili titulu u posljednjim sekundama utakmice, što nas je dosta potreslo, no ne smijemo dozvoliti da to utječe na našu igru; Nadi čestitamo na naslovu, a mi se okrećemo Sankt Peterburgu, gdje se želimo predstaviti u najboljem svjetlu!“

Prije samog puta, Mladostaši su postigli i veliki uspjeh izvan terena; nakon što su odlučili pokrenuti crowdfunding kampanju kojom bi si omogućili odlazak na natjecanje, podršku su primili sa svih strana; od medija i sponzora do brojnih prijatelja ragbija, a kreativnim marketinškim potezom, napravili su inovaciju u hrvatskom sportu te primili donacije iz zemlje i inozemstva. Samoj promociji pomogao je i poznati igrač Nemani Nadolo, nekadašnji reprezentativac olimpijskog prvaka Fidžija, kojemu se kampanja svidjela te je cijelu priču podijelio i na svojim društvenim mrežama.

„Danas smo prešli brojku od 5.000,00 dolara donacije, što je ogromna stvar, a ovim putem, u ime cijelog kluba zahvaljujem svim donatorima, od najmanjih do onih velikih; podrška je stvarno došla sa svih strana te ćemo dati sve od sebe da opravdamo očekivanja“, zaključio je Nik.

Mladost će u Sankt Peterburg otputovati sutra, a na popisu su se našli sljedeći igrači: Ilija Biškić, Marko Buljac, Ivan Šuta, Marko Bunić, Antonio Ivanković, Nik Jurišić, Jan Vlašić, Denis Muhoberac, Andrija Galić, Dario Oxenham, Fran Peršić i Luka Damjanić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!