Tenis

Petra Martić stigla na korak do ulaska u glavni turnir Roland Garrosa

Petar Jenjić • četvrtak, 25.05.2017.
Petra Martić stigla na korak do ulaska u glavni turnir Roland Garrosa
Foto: EPA

Petra Martić uspješno je odradila drugo kolo kvalifikacija za Roland Garros, turnira na kojem je 2012. godine došla do osmine finala. Svladala je Njemicu Tamaru Korpatsch u dva seta i stigla na korak do glavnog turnira...

Nešto više od sat vremena trebalo je Petri Martić da osigura pobjedu protiv Njemice Tamare Korpatsch i dođe na korak do ulaska u glavni ždrijeb drugog Grand slama sezone.

Hrvatska je tenisačica, u prvom međusobnom dvoboju, slavila u dva seta sa 6:0, 6:4 za treće kolo kvalifikacija Roland Garrosa, turnira na kojem je još 2012. godine došla do osmine finala.

Veliku borbu u prvom gemu meča dobila je Martić i odmah oduzela servis svojoj protivnici. Do kraja seta igrala je samo hrvatska tenisačica, još dva puta napravila break i bez izgubljenog gema glatko došla do prvog seta.

Drugi je set ipak bila nešto drugačija priča i njemačka je predstavnica pružila veći otpor, iako je Martić odmah na početku oduzela servis svojoj protivnici i povela s 2:0. Korpatsch je u sljedeća dva servis gema imala dvije break lopte za povratak u set, međutim, hrvatska je tenisačica obje uspjela spasiti i mirno privesti meč u svoju korist.

Za ulazak u prvo kolo glavnog turnira igrat će protiv Belgijke Maryne Zanevske, tenisačice koja ju je porazila na WTA turniru u Dubaiju 2014. godine.

Roland Garros, drugo kolo, kvalifikacije:
Petra Martić - Tamara Korpatsch 6:0, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!