Ostali sportovi

Libertas Marinkolor osvojio i Hrvatski kup

Sportnet • četvrtak, 25.05.2017.
Libertas Marinkolor osvojio i Hrvatski kup

Libertas Marinkolor pobjednik je Hrvatskog kupa, koji se u protekla dva dana igrao u Križevcima. Nakon što su nedavno osvojili hrvatsko prvenstvo, Roko Tošić, Miho Simović, Tomislav Japec, Neven Juzbašić, Filip Mikulić te treneri Marko Habijanec i Joško Martinović potvrdili su da je iza njih odlična sezona s dva trofeja i odličnim nastupom u ETTU kupu.

U polufinalu Kupa svladali su Starr sa 3:0, a identičnim rezultatom u finalu pobijedili su i Zagreb. Piture je u vodstvo doveo Roko Tošić, koji je sa 3:1 svladao Domagoja Maglića. Miho Simović je 2:1 gubio od Jakova Tice, ali zadnja dva seta dobio je sa 11:3. Potvrdu konačne pobjede osigurao je Tomislav Japec svladavši Danijela Mijatovića sa 3:0.

"Ispalo je odlično, Starr je nastupio bez Ređepa i Zenga što nam je olakšalo posao. Što se tiče finala znali smo da smo jači od Zagreba, ali trebalo je biti ozbiljan i to odraditi do kraja. Sezona je ispala i bolja od očekivanog. Ciljali smo duplu krunu, ali na to sve igrali smo četvrtfinale Europske lige, što vjerujem da nitko u klubu nije očekivao. Uz sve to osvajali smo medalje na državnom prvenstvu, pojedinačno i u paru", istaknuo je Miho Simović.

"Na početku sezone, kada smo predstavljali igrače, istaknuli smo naše ciljeve - osvajanje duple krune. To su bile želje, a te su želje večeras i ostvarene! Zahvalio bih se svima, a posebno trenerima Jošku Martinoviću i Marku Habijanecu te Mihi Simoviću, Roku Tošiću, Tomislavu Japecu, Nevenu Juzbašiću, Filipu Mikuliću.. Hvala svim navijačima koji su nas pratili po Europi i u domaćim natjecanjima, a moram istaknuti da nitko nije imao takvu sinergiju navijača i igrača. Igrači su živjeli za navijače, a navijači za igrače te se kroz cijelu sezonu osjetila pozitivna atmosfera", kazao je predsjednik Libertasa Marinko Matulović za DBK Sport te dodao:

"Već sutra počinjemo slagati novu ekipu za iduću sezonu, rok za prijavu momčadi za nastup u Europi je do 13. lipnja."

U susretu za treće mjesto Starr je sa 3:1 pobijedio Split.

Libertas Marinkolor - Zagreb 3:0
Tošić - Maglić 3:1 (-8, 5, 4, 7)
Simović - Tica 3:2 (-8, 4, -8, 3, 3)
Japec - MIjatović 3:0 (5, 3, 9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!