Košarka

Odlični Hrvoje Perić nije pomogao Veneziji, Avellino poveo u polufinalnoj seriji

Petar Jenjić • petak, 26.05.2017.
Odlični Hrvoje Perić nije pomogao Veneziji, Avellino poveo u polufinalnoj seriji

Košarkaši Avellina uspjeli su doći do pobjede na gostovanju kod Venezije rezultatom 80:73 i povesti s 1-0 u polufinalnoj seriji talijanskog prvenstva...

Avellino je uspio doći do pobjede na teškom gostovanju kod Venezije i povesti u seriji na četiri pobjede. Slavili su rezultatom 80:73, zahvaljujući prije svega odlično odigranom drugom poluvremenu.

Kao što smo i mogli očekivati prvo je poluvrijeme bilo vrlo izjednačeno, uostalom, bili su i svi međusobni dvoboji ove sezone. Podsjetimo, Venezia je slavila u sve četiri utakmice, ali ne s više od četiri razlike.

Avellino je u nastavku susreta zaigrao puno bolje kada je serijom 10:0, od minus šest, došao do vrijednog preokreta koji je na kraju značio i prednost u polufinalnoj seriji.

Upravo spomenutim razdobljem smo vidjeli i prvo značajnije odvajanje jedne momčadi na utakmici. Avellino je smanjio broj izgubljenih lopti i ubrzo došao do prve dvoznamenkaste prednosti preko Kirila Fesenka (64:54).

Važnom se karikom pokazao Andrea Zerini koji je za goste u vrlo kratkom razdoblju ubacio osam poena čime je spriječio nalet Venezije i eventualan preokret. Domaćin je čuvao nadu sve do posljednje minute, vrlo dobru rolu je odigrao i Hrvoje Perić, međutim, sve je išlo od ruke Avellinu koji je uspio sačuvati razliku i u konačnici slaviti.

Odlični Joe Ragland predvodio je goste s 20 poena (3/9 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 2/2), dok je Levi Randolph dodao 13 koševa (5/7 za dva, 1/4 za tricu).

Najbolji je kod domaćina bio Hrvoje Perić s 18 poena (5/8 za dva, 2/6 za tricu, slobodna bacanja 2/3), pet skokova i dvije asistencije za 33 minute provedene na terenu.

Lega A, polufinale:
Venezia - Avellino 73:80 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!