Košarka

Trento stigao i do druge pobjede, teška situacija za Repešu i Simona

Petar Jenjić • subota, 27.05.2017.
Trento stigao i do druge pobjede, teška situacija za Repešu i Simona
Foto: EPA

U drugom polufinalnom dvoboju Trento je došao i do druge gostujuće pobjede protiv Armani Milana. Gosti su slavili rezultatom 78:71 i sada imaju priliku na domaćem terenu osigurati prolazak u sljedeću fazu natjecanja...

Novi polufinalni dvoboj, stare navike. Barem što se tiče Armani Milana koji je izgubio i drugu domaću utakmicu te je sada pred njim vrlo težak zadatak. Trento je slavio rezultatom 87:71 i na domaćem će parketu imati priliku osigurati prolazak u finale.

Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj ovih momčadi, Trento je ostao na stopostotnom učinku i napravio novi veliki korak prema sljedećoj fazi.

Za razliku od prve utakmice nijedna momčad nije uspijevala preuzeti kontrolu nad utakmicom. Crno-bijele minute donosile su česte izmjene vodstva. Iako je Milano smanjio broj napadačkih grešaka u većem dijelu utakmice, još se jednom pokazalo kako im Trento nimalo ne odgovara.

Kada je najviše trebalo domaćin nije uspijevao doći do poena što su gosti iskoristili i u 37. minuti preko Andresa Forraya došli do osam koševa viška (72:64). Do kraja utakmice rezultat se nije odveć promijenio, gosti su sačuvali prednosti i došli do pobjede.

Trento je do pobjede predvodio Aaron Craft s 21 poenom (4/10 za dva, 3/3 za tricu, slobodna bacanja 4/6), dok je Joao Gomes dodao 14 koševa (3/5 za dva, 2/8 za tricu, slobodna bacanja 2/2).

Kod domaćina je Davide Pascolo ubacio 14 koševa (5/7 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 4/4). Kruno Simon je zbog ozljede bio ograničen na 12 minuta i za to je vrijeme ostvario učinak od tri poena (0/1 za dva, 1/4 za tricu), dva skoka i jedne asistencije

Lega A, polufinale:
Armani Milano - Trento 71:78 (0-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!