Tenis

Mirjana Lučić-Baroni neočekivano poražena na startu Roland Garrosa

Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.05.2017.
Mirjana Lučić-Baroni neočekivano poražena na startu Roland Garrosa
Foto: EPA

Unatoč dobrom ždrijebu Mirjana Lučić-Baroni rano je završila s nastupom u glavnom ždrijebu Roland Garrosa. Turkinja Cagla Buyukakcay lakoćom ju je svladala s dva puta po 6:3...

Mirjana Lučić-Baroni pobijedila je sama sebe u prvom kolu Roland Garrosa. Cagla Buyukakcay bila je odličan ždrijeb za početak Grand Slam turnira, Turkinja što je najbolje nije previše toga morala napraviti, Lučić-Baroni napravila je puno pogrešaka i tako otišla u poraz.

Rano su krenuli problemi za hrvatsku tenisačicu, Buyukakcay je odmah došla do breaka i povela s 3:0 nakon čega Lučić-Baroni nije došla niti blizu prilike za vraćanje izgubljenog servisa.

Ništa bolje nije bilo niti u drugom setu. Ponovno je Buyukakcay rano napravila break, povela je 3:1, a Lučić-Baroni i dalje nije mogla pronaći igru. U cijelom meču nije imala nijednu break priliku, do kraja drugog seta još jednom je izgubila servis za razočaravajući kraj nastupa u Roland Garrosu.

Lučić-Baroni imala je 21 winner i 38 neprisiljenih pogrešaka, a Buyukakcay, vjerovali ili ne, tri winnera i pet neprisiljenih. Od pet break lopti Turkinja je realizirala tri, a Lučić-Baroni nije imala nijednu.

Ovakav rasplet razveselio je Amerikanku Shelby Rogers koja će tako u drugom kolu imati lakšu protivnicu nego što je trebala imati.

Roland Garros, prvo kolo:
Cagla Buyukakcay (Turska) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska, 22) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2017. u 14:07
    oscilator nema ovakve oscilacije
    Obrisan korisnik
  • interreg29.05.2017. u 10:38
    Steta, ali to je Mirjana, njena igra je cista lutrija: tras-bum pa kako Bog da. Gledao sam drugi set, to je bio pravi uzas za gledat. Turkinja je samo trebala bili kako vratiti lopticu jer najvise nakon drugog ili treceg udarca evo greske.
    interreg
  • Obrisan korisnik28.05.2017. u 19:15
    Ovo je stvarno veliki kiks Mirjane, izgubila glatko od 156 igračice svijeta.
    Obrisan korisnik