Tenis

Borna Ćorić u tri seta do drugog kola Roland Garrosa, Hrvat prejak za Bourguea

Dario Dodić • ponedjeljak, 29.05.2017.
Borna Ćorić u tri seta do drugog kola Roland Garrosa, Hrvat prejak za Bourguea
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić bez većih se problema plasirao u drugo kolo Roland Garrosa. Borna je u tri seta svladao Francuza Mathiasa Bourguea...

Nakon Marina Čilića i Borna Ćorić je uspješno odradio današnji meč na Roland Garrosu. Borna je ukrstio rekete s dobitnikom pozivnice Mathiasom Bourgueom i bez većih ga poteškoća svladao u tri seta sa 7:6(5), 6:3 i 6:2.

U meču koji je trajao dva i pol sata Ćorić se s Francuzem mučio tek u prvom setu. Dobro je igrao Bourgue, inače 156. tenisač svijeta, u ključnoj petoj igri spasio je tri break-lopte i dogurao do pripetavanja. U neizvjesnoj 13. igri dva je krucijalna poena Ćorić odigrao maestralno, prvo je spasio silne napade Francuza i uzeo poen za 6:5, a zatim u dugoj izmjeni Bourguea tjera na pogrešku i sa 7:5 u tie-breaku dolazi do prednosti u setovima.

Što je meč odmicao dalje, to je Borna bio sigurniji, iako je u trećoj igri drugog seta Francuz bio blizu breaku, Hrvat spašava dvije break-lopte. U šestoj igri Borna dolazi do jedine prilike za oduzimanje servisa francuskom tenisaču u drugom setu, koristi je i odlazi na 4:2. Bila je to prednost koju Borna nije ispustio do kraja seta, bez izgubljenog poena servira za set i sa 6:3 dolazi do 2-0 u setovima.

Odmah na otvaranju trećeg seta Ćorić dolazi do novog breaka. Mučio se s potvrdom breaka u drugoj igri, ali spašava break-loptu i dobiva gem, a zatim u petoj igri drugi put oduzima servis Francuzu i rutinski sa 6:2 privodi set i meč kraju.

Bornu u drugom kolu čeka 25. nositelj turnira, Amerikanac Steve Johnson, inače 26. igrač svijeta.

Roland Garros, muški, 1. kolo:
Borna Ćorić (HRV) - Mathias Bourgue (FRA, WC) 7:6(5), 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2017. u 18:31
    Može on sve ali i izgubiti isto od bilo koga u 2 kolu, nadajmo se da nece.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2017. u 17:14
    Moze on u tri seta i do treceg kola Roland Garrosa :))
    Obrisan korisnik
  • interreg29.05.2017. u 17:11
    Bravo Borna, vazno je ne samo pobijediti nego i da mec ne traje 5 sati po ovoj vrucini. A ako vec mora na nositelja onda je Steve Johnson dobar zdrijeb na zemlji.
    interreg