Košarka

Sjajan Joe Ragland, skroman Hrvoje Perić; Avellino ponovno vodi u polufinalnoj seriji

Petar Jenjić • utorak, 30.05.2017.
Sjajan Joe Ragland, skroman Hrvoje Perić; Avellino ponovno vodi u polufinalnoj seriji
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Avellina ponovno su poveli u polufinalnoj seriji protiv Venezije, na domaćem su parketu slavili rezultatom 96:83. U odličnoj utakmici s 28 ubačenih trica bolje su se snašli domaćini koji su, prije svega, u drugom poluvremenu potpuno dominirali i zasluženo došli do pobjede...

Kada igra Joe Ragland, igra i Avellino. Još se jednom pokazalo kako je Amerikanac prva violina ove momčadi koja je poraz u prošloj utakmici djelomično mogla "zahvaliti" i njegovoj slaboj predstavi. Danas su na domaćem parketu svladali Veneziju 96:83 i ponovno poveli u polufinalnoj seriji.

Bio je to sjajan dvoboj, pravi tricaški obračun, momčadi su kombinirano ubacili njih 28. Iako su u konačnici postigli dvije više (15/34) gosti nikako nisu mogli biti zadovoljni konačnim rezultatom i porazom.

Učinak Joea Raglanda je ono što je nedostajalo Avellinu u drugoj utakmici u kojoj su upisali poraz. Američki je košarkaš odlično otvorio dvoboj i za osam minuta ubacio sedam poena, no morao je napustiti teren zbog ozljede. Osjetilo se to odmah na rezultatu, gosti su sa šest poena u nizu prešli u vodstvo na koncu prve četvrtine (22:20).

Ragland se početkom druge dionice vratio na parket, ali gosti nisu popuštali, bili su sjajni u šutu za tricu koji im je donio devet koševa prednosti (35:26) u 15. minuti. Ipak, domaćin na krilima navijača uzvraća i dolazi u egal, David Logan veže pet poena za prvo vodstvo Avellina nakon dugo vremena (40:39). Momčadi su na poluvrijeme zasluženo otišle neriješenim rezultatom (43:43).

Stali su gosti u drugom poluvremenu, Joeu Raglandu se priključio gotovo nepogrešivi Adonis Thomas i Avellino je došao do prve dvoznamenkaste prednosti na utakmici (58:48). Samo pet poena ubacila je Venezia u šest minuta igre u nastavku. Iako su imali sjajan šut za tricu, nisu mogli ništa protiv još raspoloženijeg domaćina koji je kontrolirao rezultat i održavao prednost do samog kraja utakmice.

Fenomenalni Joe Ragland je zaključio susret s 32 poena (8/10 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 5/6), pet skokova i pet asistencija. David Logan je dodao 21 koš (4/8 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 4/4).

Kod gostiju su po 19 koševa ubacili Marquez Haynes i Tyrus McGee. Hrvoje Perić nije briljirao u današnjem dvoboju koji je zaključio s četiri poena (2/9 za dva, 0/2 za tricu) i tri skoka za 24 minute provedene na parketu.

Gostujuća pobjeda Avellina iz prve utakmice u konačnici bi se mogla pokazati i presudnom jer ponavljanjem ovakvog briljantnog izdanja, na krilima domaćih navijača, jako otežava situaciju Veneziji koja je primorana odnijeti barem jednu pobjedu s vrućeg gostovanja.

Hoće li se Venezia uspjeti podignuti nakon današnjeg poraza i hoće li Avellino moći nastaviti kao i danas, ostaje nam saznati u četvrtak, kada se igra sljedeći dvoboj.

Lega A, polufinale:
Avellino - Venezia 96:83 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!