Košarka

Venezia na krilima odličnog Perića do finala talijanskog prvenstva!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.06.2017.
Venezia na krilima odličnog Perića do finala talijanskog prvenstva!

Košarkaši Venezije svladali su u gostima Avellino s minimalnih 84:83 čime su se s ukupnih 4-2 plasirali u finale talijanskog prvenstva gdje ih očekuje dvoboj s Trentom. Do pobjede ih je predvodio odlični Hrvoje Perić...

Venezia i Trento, drugoplasirana i četvrtoplasirana momčad nakon regularnog dijela sezone, odmjerit će snage u finalu talijanskog prvenstva. Nakon što je Trento s ukupnih 4-1 izbacio Armani Milano, Veneziji je trebala jedna utakmica više protiv Avellina kojeg su u šestoj utakmici svladali rezultatom 84:83.

Venezia je odličnom drugom i trećom četvrtinom uspjela stvoriti razliku te je održavati do kraja utakmice. Mogao je domaćin na kraju i do velikog preokreta, pobjede i osiguravanja sedme utakmice, ali izgubljene lopte i jedno promašeno polaganje su se u konačnici pokazalo presudnim.

Izjednačena prva četvrtina nije donijela preveliki odmak ijedne momčadi koje su itekako bile svjesne, posebno Avellino, da nemaju previše prava na pogrešku.

Domaćin je igrao bolje prvih desetak minuta, da bi sredinom druge dionice imao šest koševa viška (34:28). Ipak, vrlo brzo kreće Venezia i na krilima Hrvoja Perića i Ariela Filloya radi seriju 11:0. Avellino nije imao odgovora na vrlo raspoložene goste koji su samo u drugoj dionici ubacili 31 poen i na poluvrijeme otišli s devet koševa viška (52:43).

Gostujući sastav je i u nastavak susreta prenio vrlo dobru košarku, nije ostavljao previše prostora svojim protivnicima koji su i dalje bili prisiljeni hvatati zaostatak. Imala je Venezia i 16 koševa prednosti, ali se Avellino probudio u završnim minutama. Sjajni David Logan povezao je nekoliko uzastopnih ubačaja, imao priliku spustiti domaćina na minimalan zaostatak, 30 sekundi prije kraja, no nije uspio pogoditi polaganje.

Isti je igrač ipak uspio dovesti Avellino na poen minusa (84:83), ali je na semaforu ostala tek jedna sekunda i vremena za nešto više nije bilo.

Sjajni Hrvoje Perić predvodio je Veneziju s 21 poenom (4/9 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 1/2), dva skoka i četiri asistencije za 27 minuta provedenih na parketu. Po 14 koševa su dodali Marquez Haynes (sedam asistencija) i Esteban Batista (sedam skokova).

Najbolji je kod Avellina bio David Logan s 20 poena (2/8 za dva, 4/8 za tricu, slobodna bacanja 4/4) i pet asistencija.

Ako je suditi prema dosadašnjem dijelu doigravanja, pred nama je odlična finalna serija koja počinje 10. lipnja.

Lega A, polufinale:
Avellino - Venezia 83:84 (2-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!