Košarka

Bešiktaš potopio Anadolu Efes za finale turskog prvenstva

Petar Jenjić • utorak, 06.06.2017.
Bešiktaš potopio Anadolu Efes za finale turskog prvenstva
Foto: EPA

Košarkaši Bešiktaša svladali su u gostima Anadolu Efes rezultatom 91:65 i s ukupnih 3-1 prošli u finale turskog prvenstva gdje ih očekuje dvoboj s Fenerbahčeom...

Završila je još jedna sezona za Anadolu Efes, još jedna vrlo razočaravajuća bez trofeja. U polufinalu turskog prvenstva igrao je protiv Bešiktaša koji je s ukupnih 3-1 prošao u finale na obračun s Fenerbahčeom. Cijelu je seriju Perasovićeva momčad igrala slabo i tek ih je ubačaj Derricka Browna u posljednjoj sekundi treće utakmice spasio i ranijeg ispadanja.

Susret nije bio odveć napet, Bešiktaš je kontrolirao rezultat kroz veći dio utakmice i u konačnici glatko došao do pobjede 91:65. Sada imaju priliku dodatno razveseliti svoje navijače i nakon titule u nogometnom, osvojiti naslov i u košarkaškom prvenstvu Turske.

Vrlo slabo je igrao Anadolu Efes, bez ispaljenog metka poražen je od Bešiktaša na domaćem parketu. Tek je osam minuta rezultat bio u egalu, zatim je Bešiktaš u sljedećih pet minuta napravio seriju 12:0 za odlazak na prvu dvoznamenkastu prednost na susretu.

U cijelom prvom poluvremenu Efes je imao 12 izgubljenih lopti, izgledao jako loše, gotovo neprepoznatljivo, u odnosu na regularni dio sezone. Sve je išlo od ruke gostima čija je prednost rasla iz minute u minutu, a na poluvrijeme su otišli s velikih 19 razlike (52:33).

U nastavku susreta ništa se nije promijenilo, Bešiktaš je mirno održavao prednost i upisao visoku pobjedu kojom je zaključio odlično odigranu seriju.

Do pobjede ih je predvodio Michael Roll s 22 poena (3/5 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 4/4), dok je Vladimir Štimac dodao 18 koševa (7/9 za dva, slobodna bacanja 4/4) i 12 skokova.

Najraspoloženiji je kod Efesa bio Thomas Heurtel s 15 poena (3/6 za dva, 3/7 za tricu) i pet asistencija.

Super ligi, polufinale:
Anadolu Efes - Bešiktaš 65:91 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!