Tenis

161. igračica svijeta iznenadila Cibulkovu, Curenko bez problema do prolaza

Branimir Korać • srijeda, 14.06.2017.
161. igračica svijeta iznenadila Cibulkovu, Curenko bez problema do prolaza
Foto: EPA

U posljednjem dvoboju prvog kola u Hertogenboschu od turnira se oprostila prva nositeljica Dominika Cibulkova. U akciji je bila i sedma nositeljica Lesia Curenko koja je bila uspješnija...

Njemica Carina Witthoeft unatoč neugodnom ždrijebu dolazi do četvrtfinala. U prva dva kola igrala je protiv bivših osvajačica Hertogenboscha Coco Vandeweghe i Camile Giorgi i upisala je dvije pobjede. Pokazala je u oba susreta vrlo dobru igru i protivnici u četvrtfinalu neće biti nimalo lako. Bit će to Anett Kontaveit koja također na travi igra jako dobro što je pokazala i pobjedom protiv Kirsten Flipkens 3:6, 6:1, 6:2.

Veliku pobjedu upisala je Natalia Vihljanceva koja je igrala protiv Andree Petković i svladala je u tri seta. Petković ove sezone igra vrlo loše i to se nije promijenilo promjenom podloge. Doduše upisala je pobjedu protiv Kiki Bertens, no bio je to rijetki bljesak.

Petra Krejsova iznenadila je u prvom kolu Jelenu Janković, ali protiv Lesije Curenko nije mogla. Ukrajinka je odnijela pobjedu u dva seta za manje od sat vremena igre. U drugom setu Krejsova je čak četiri puta gubila servis i malo su joj značila dva breaka koja je ostvarila.

Dominika Cibulkova ne pronalazi pravu formu, a to je pokazala i protiv Antonije Lottner u posljednjem susretu prvog kola. Lottner je tako stigla do svoje prve pobjede u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira i to protiv prve nositeljice i šeste igračice svijeta.

WTA Hertogenbosch, drugo kolo:
Carina Witthoeft (Njemačka) - Camila Giorgi (Italija) 7:6(5), 6:3
Anett Kontaveit (Estonija) - Kirsten Flipkens (Belgija) 3:6, 6:1, 6:2
Natalia Vihljanceva (Rusija) - Andrea Petković (Njemačka) 6:3, 5:7, 6:2
Lesia Curenko (Ukrajina, 7) - Petra Krejsova (Češka) 6:2, 6:3

WTA Hertogenbosch, prvo kolo:
Antonia Lottner (Njemačka, Q) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 1) 7:5, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!