Košarka

Venezia tricom Bramosa do treće pobjede i prve meč lopte u borbi za naslov prvaka Italije

Branimir Korać • nedjelja, 18.06.2017.
Venezia tricom Bramosa do treće pobjede i prve meč lopte u borbi za naslov prvaka Italije
Foto: Kristijan Komarica

Peta utakmica finalne serije talijanskog prvenstva odigrana je u Veneziji gdje je domaćin ugostio Trento i upisao pobjedu 65:63. Tricu za pobjedu u završnici je ubacio Michael Bramos...

Venezia s Hrvojem Perićem došla je do prve meč lopte u finalu talijanskog prvenstva. Povela je s 3-2 u finalnoj seriji protiv Trenta nakon dramatičnog dvoboja koji je dobila 65:63.

Trento ima za čim žaliti, dobar dio utakmice držao je sve pod svojom kontrolom, ali u zadnjoj dionici Venezia se probudila i napravila preokret.

Sve do završnice prvog dijela nije bilo nekih posebnih rezultatskih odvajanja, a onda su gosti u posljednje dvije minute napravili seriju 8:0 i odnijeli prednost 38:28 na odmor.

Tek početkom posljednje dionice Venezia je uspjela uhvatiti priključak i smanjiti zaostatak, ali Trento je još jednom odmaknuo i sredinom posljednje četvrtine odvojio se na 61:52.

Tu su gosti stali, Venezia je zaigrala vrlo dobro i serijom 8:0 posve se vratila u igru. U završnici je tricom Michaela Bramosa dovršila preokret i stigla do vodstva 3-2 u seriji.

Marquez Haynes predvodio ju je s 13 poena, a Tyrus McGee dodao je 11. Hrvoje Perić za 24 minute upisao je sedam poena i četiri skoka. Kod Trenta Dustin Hogue ubacio je 17 poena uz pet skokova.

Talijansko prvenstvo:
Venezia - Trento 65:63 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!