Zimski sportovi

Dva povratnika i jedno novo lice u Brlogu

Marjan Kreševac • srijeda, 21.06.2017.
Dva povratnika i jedno novo lice u Brlogu
Foto: Davor Sajko

Približavanjem početka sezone u EBEL ligi Medvjedi su se aktivirali u pogledu dovođenja pojačanja. Po prvi puta u Brlog stiže finski centar Tero Koskiranta, a Šveđanin Adam Deutsch i Kanađanin David Brine već su upoznati s ledom Doma sportova...

Novo lice u redovima Medvjeda je finski centar Tero Koskiranta, igrač koji je cijelu svoju profesionalnu karijeru osim jednog izleta u Švedsku proveo u domovini. Nastupao je za ukupno pet momčadi, a najdulje, po četiri godine zadržao se u redovima TPS Turkua i SaiPe. U SaiPi je nastupao i protekle sezone u kojoj je u 56 nastupa upisao 16 pogodaka i 14 asistencija.

O novom igraču svoje mišljenje iznio je sportski direktor Aaron Fox: "Tero je odličan igrač u oba pravca koji je prošle godine predvodio svoju momčad u finskoj ligi po postignutim golovima. Očekujemo da će biti važan igrač za nas na ledu i izvan njega. Trebao bi nam pomoći u uspješnoj tranziciji u EBEL".

Osim Finca u EBEL ligi ove sezone gledat ćemo i dva već poznata lica, jedno je ono Šveđanina Adama Deutscha koji je prije dvije sezone bio stanovnik Ledene i tada je u 20 nastupa upisao jedan pogodak. Prošle sezone nastupao je u švedskoj momčadi Almtuna IS gdje je skupio 46 nastupa, upisao dva pogotka i jedno dodavanje. Deutsch igra na poziciji braniča.

"Deutsch je kao mlad igrač prije dvije godine pokazao stav i predanost kakvu želimo vidjeti i vjerujemo kako će biti efikasan u EBEL-u. Njegovo klizanje i smisao za hokej će se uklopiti u način na koji želimo igrati. Bit će odličan dodatak našoj obrambenoj liniji", rekao je Fox o povratniku u redove Medvjeda.

Posljednje pojačanje vjerojatno je najpoznatije ovdašnjim zaljubljenicima u hokej, radi se o Davidu Brineu, koji je u Zagrebu proveo dvije sezone 2012./13. i 2013./14. i to upravo u EBEL-u. Brine je od tada standardni hrvatski reprezentativac, a s reprezentacijom je upisao nastup na dva Svjetska prvenstva divizije IB. Brine se može pohvaliti i NHL iskustvom, istina ne previše velikim, ali devet nastupa za Florida Pantherse uz jednu asistenciju nikako nije za baciti.

"Brine igra s puno energije i radi mnogo malih stvari koje su potrebne za pobjedu. Sretni smo što se vratio u momčad. Bit će jedan od vodećih igrača u ekipi koji će pomoći domaćim mladićima na ledu i izvan njega", zaključio je Fox svoje izlaganje o trenutačno pristiglim pojačanjima u svlačionicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!