Zimski sportovi

Nakon Sparte iz Praga, CSKA i Slovana, Tomaš Netik stigao u Medveščak

Marjan Kreševac • petak, 23.06.2017.
Nakon Sparte iz Praga, CSKA i Slovana, Tomaš Netik stigao u Medveščak
Foto: FaH

Nastavlja se slaganje momčadi Medveščaka koja se od ove sezone natječe u EBEL ligi, posljednje pojačanje u Brlogu je iskusni Čeh Tomaš Netik...

Vrućina zagrebačkog asfalta očito ne smeta ljudima u Medveščaku zaduženim za slaganje igračke križaljke. Nakon što su prošlog tjedna doveli Finca, Šveđanina i Kanađanina došao je red i na Čeha. Nova akvizicija je 35-godišnji Tomaš Netik koji igra na poziciji krilnog napadača.

Netik je igrač s velikim iskustvom koji je najveći dio svoje karijere proveo u matičnom klubu, praškoj Sparti u kojoj je uz prekide proveo ukupno deset sezona. U tom periodu odigrao je 359 utakmica i upisao 101 pogodak uz 105 dodavanja. Nakon što osvojio dva naslova prvaka sa Spartom odlučio se okušati u KHL-u i to u jednoj od najjačih momčadi moskovskom CSKA-u.

U jednoj sezoni provedenoj u Moskvi odigrao je 32 susreta uz četiri pogotka i četiri asistencije. Nakon toga njegova KHL karijera nastavila se u Popradu, Neftekhimiku i na kraju Slovanu iz Bratislave. Posljednju sezonu proveo je dijelom u Sparti, a dijelom u Trinecu, nije briljirao, ali...

Sportski direktor Medveščaka Aaron Fox imao je samo riječi hvale za novog stanovnika Brloga:

"Tomaš je vrlo efikasan ofenzivni igrač za kojeg vjerujemo kako će donijeti razliku na ledu odmah po dolasku u klub. Ima puno iskustva u češkoj Extraligi i KHL-u te se raduje novom poglavlju svoje karijere gdje dolazi u Medveščak kako bi nam pomogao pobjeđivati. Vjerujem kako će se navijačima svidjeti njegov stil i strast s kojom igra hokej".

Ako odličnim brojkama u klupskim nastupima dodamo i one reprezentativne u kojima je Netik u 30 nastupa postigao šest pogodaka uz četiri asistencije očito je da su Medvjedi u svoje redove privukli jedno veliko i zvučno pojačanje. Ako vrijedi ona narodna da se po jutru dan poznaje onda u sljedećoj EBEL sezoni u Zagrebu možemo očekivati samo lijepe stvari.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!