Košarka

Dario Šarić jednoglasno izabran u najbolju rookie petorku

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.06.2017.
Dario Šarić jednoglasno izabran u najbolju rookie petorku
Foto: EPA

Hrvatski košarkaš i član Philadelphia 76ersa Dario Šarić jednoglasno je izabran u najbolju rookie petorku ove sezone. Uz njega, stopostotan broj glasova dobio je i Malcolm Brogdon, dok su u petorci još Buddy Hield, Willy Hernangomez i Joel Embiid...

Uopće nije bilo sumnje u izbor Darija Šarića u najbolju rookie petorku sezone. Hrvatski košaraš već se u prvoj godini pokazao kao vrlo važna karika u momčadi Philadelphia 76ersa koji su ostvarili 18 pobjeda više nego prošle sezone. Šarić je sezoni zaključio kao drugi strijelac (12.8 poena) i treći skakač (6.3 skokova) među novacima u ligi.

Svoju najveću kvalitetu pokazao je u posljednjim mjesecima regularne sezone, kada se Joel Embiid ponovno ozlijedio, i bilježio gotovo 18 koševa i nešto više od sedam skokova po utakmici. U najbolju momčad uvršten je i Kamerunac te su tako Sixersi postali prva momčad od 2008. godine koja je imala više od jednog igrača u izboru za rookie momčad godine.

Hrvatski je košarkaš dobio svih 100 glasova, kao i član Milwaukee Bucksa Malcolm Brogdon. Amerikanac je predvodio novake po asistencijama i ukradenim loptama te je jedini rookie Bucksa u povijesti koji je ostvario triple-double učinak.

U rookie momčad sezone ušao je Buddy Hield, koji je predvodio novake po broju ubačenih trica, dok je uz to bio i treći strijelac s 10.6 koševa po utakmici, kao i Willy Hernangomez koji je ubilježio 11 double-double učinaka te je imao najbolju postotak šuta iz igre.

Uz najbolje prve i druge rookie petorke, izabrano je i pet najboljih obrambenih igrača iz pet različitih momčadi. Trojica među njima, Draymond Green, Rudy Gobert i Kawhi Leonard, su ušli i u usku konkurenciju za najboljeg defenzivca godine.

Dodjela preostalih nagrada, među njima i ona za novaka godine, počinje u 03:00 sata po hrvatskom vremenu.

NBA All-Rookie Team:
Malcolm Brogdon, Milwaukee Bucks
Dario Šarić, Philadelphia 76ers
Joel Embiid, Philadelphia 76ers
Buddy Hield, Sacramento Kings
Willy Hernangomez, New York Knicks

NBA All-Rookie Second Team:
Jamal Murray, Denver Nuggets
Jaylen Brown, Boston Celtics
Marquese Chriss, Phoenix Suns
Brandon Ingram, Los Angeles Lakers
Yogi Ferrell, Dallas Mavericks

NBA All-Defensive Team:
Draymond Green, Golden State Warriors
Rudy Gobert, Utah Jazz
Kawhi Leonard, San Antonio Spurs
Chris Paul, LA Clippers
Patrick Beverley, Houston Rockets

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!