Zimski sportovi

Zanoški, Janković i Smolec ostaju, stiže i NCAA zvijezda

Sportnet • utorak, 27.06.2017.
Zanoški, Janković i Smolec ostaju, stiže i NCAA zvijezda
Foto: Davor Sajko

Uz trojicu domaćih koji su produžili ugovore, Medvjedima se pridružio Amerikanac hrvatskog podrijetla Mario Puskarich...

Medveščak je potvrdio nova pojačanja za sljedeću sezonu, a radi se o hokejašima s predznakom 'domaći' u potpuno pozitivnom smislu. Zapravo je samo Mario Puskarich novo ime u redovima Medvjeda, dok su Tomislav Zanoški, Jan Smolec i Ivan Janković produžili svoju vjernost zagrebačkom klubu.

Mario Pusharich, Amerikanac hrvatskog podrijetla rođen u Cape Coralu na Floridi u Medveščak dolazi nakon desetogodišnjeg iskustva igranja u sjeverno-američkim ligama. Sin Davea i Sonye Puskarich najbolje je partije pružao u dresu Sveučilišta Vermont gdje je proveo četiri godine igrajući u NCAA ligi, točnije u prvoj diviziji istočne konferencije.

U 138 utakmica postigao je 52 pogotka uz 65 asistencija, a posljednje sezone pripala mu je čast nositi kapetansku traku sveučilišta na kojemu je studirao biznis. Najbolje je partije za Vermont pružao u prvoj sezoni (2013/14) kada je proglašen najboljim novakom u istočnoj NCAA konferenciji, a uz to je uvršten i u najbolju momčad konferencije.

Dokaz Puskaricheve kvalitete je i činjenica kako je na sedam utakmica te sezone zabijao pogotke za pobjedu svoje momčadi čime je predvodio cijeli NCAA u navedenoj sezoni.

„Puškarić je bio odličan u NCAA prvenstvu te se nametnuo kao najbolji strijelac i vođa svog tima. Vjerujemo da kao mlad igrač svoju igru može podići na još višu razinu te postati vrhunski napadač u Medveščaku. Odlično je i to što ima hrvatsko porijeklo“, kazao je ukratko sportski direktor kluba Aaron Fox. Na kraju prošlogodišnje sveučilišne sezone napustio je Vermont zaigravši za Manchester Monarchse u ECHL-u, ligi koja uz AHL služi kao poligon za razvoj NHL igrača. Tamo je odigrao 11 utakmica ostvarivši sedam bodova, a momčadi je pomogao u doigravanju gdje su Monarchsi ispali u konferencijskom finalu od South Caroline.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!