Tenis

Uspješno otvaranje ekshibicijskog turnira, Ćorić u dva seta svladao Berankisa

Petar Jenjić • utorak, 27.06.2017.
Uspješno otvaranje ekshibicijskog turnira, Ćorić u dva seta svladao Berankisa
Foto: FaH

Borna Ćorić pobjedom je započeo nastup na ekshibicijskom turniru uoči Wimbledona. Hrvatski tenisač je sa 6:3, 6:3 svladao Litavca Ričardasa Berankisa...

Nakon vrlo brzog ispadanja s turnira u turskoj Antalyji Borna Ćorić je odlučio, kao zagrijavanje uoči Wimbledona, nastupiti na ekshibicijskom turniru u Buckinghamshireu. Boodles Challenge donosi svakom tenisaču nekoliko novih mečeva na travi i služi kao priprema za vrhunac teniske sezone.

Hrvatski je tenisač nastupio protiv Litavca Ričardasa Berankisa i svladao ga u dva seta, iako igrom nije posebno briljirao, posebno što se tiče prvog seta. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj.

Berankis je odmah na početku seta napravio break bez izgubljenog poena, međutim, Ćorić uzvraća na pravi način i uzima sljedećih pet gemova. Litavac je vratio jedan break zaostatka, ali nije uspio doći do izjednačenja jer je hrvatski tenisač iskoristio drugu set loptu.

Nastavak meča ponudio je nešto bolju igru Ćorića, barem što se tiče igre na vlastitom servisu. Bio je stalna prijetnja na suparničkom servisu kojeg je oduzeo u petom gemu za vodstvo 3:2. Do kraja meča napravio je još jedan break i tako zaključio nastup na najbolji mogući način.

Boodles Challenge:
Borna Ćorić - Ričardas Berankis 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2017. u 18:05
    Prva pobjeda na travi ove sezone :))
    Obrisan korisnik