Ostali sportovi

VIDEO: Sara Kolak za više od dva metra popravila hrvatski rekord i postavila najbolji rezultat sezone u svijetu!

Branimir Korać • četvrtak, 06.07.2017.
VIDEO: Sara Kolak za više od dva metra popravila hrvatski rekord i postavila najbolji rezultat sezone u svijetu!
Foto: FaH

Sara Kolak još jednom šokirala je svijet! Nakon što je u Riju prošle godine osvojila zlatno odličje, sada je na mitingu Dijamantne lige u Lausannei bacila koplje na nevjerojatnih 68.43 što je daleko najbolji rezultat ove godine u svijetu. Ne samo to, Kolak je popravila i hrvatski rekord koji je iznosio, pazite sad, 66.18, dakle bacila je koplje više od dva metra dalje nego što iznosi njezin najbolji hitac u životu!

Fantastična najava Svjetskog prvenstva koje nas uskoro očekuje! Sara Kolak pobijedila je u Lausannei s fantastičnim rezultatom, daleko najboljim ove sezone u svijetu, ali i daleko najboljim u životu.

Dugo je Kolak držala drugo mjesto iza Barbore Špotakove koja je u prvoj seriji koplje bacila na dalekih 67.40, ali u posljednjoj seriji hrvatska rekorderka bacila je koplje na fantastičnih 68.43!

Teško je opisati koliko je ovo ogroman rezultat. Možda je najbolje pogledati s kojim je rezultatom Sara došla u Lausanneu, najbolji hitac sezone bio joj je 65.23, a rekord 66.18. Dakle bacila je koplje više od tri metra dalje od svog najboljeg hica u ovoj sezoni i više od dva metra dalje od hrvatskog rekorda.

Ne samo to. Popravila je najbolji rezultat sezone u svijetu za čak metar i tri centimetra, a postavila ga je upravo Špotakova u prvoj seriji te ujedno i rekord legendarnog mitinga u Lausannei koji je također iznosio 67.40.

Kolak je od početka natjecanja bila raspoložena, krenula je sa 63.94 što je ujedno bio i njezin najslabiji hitac ovog četvrtka, a u trećoj seriji popravila je hrvatski rekord bacivši koplje do 66.65. Nije se zadovoljila samo s tim, na kraju je napravila pravo čudo i odnijela pobjedu u stilu.

"Bila je velika borba, puna sam samopouzdanja i ovaj hitac nije me iznenadio. Želim ostati zdrava i ići korak po korak naprijed. Ljudi u Hrvatskoj imaju velika očekivanja i želim ih i ostvariti", rekla je Sara nakon pobjede.

Špotakova je posljednja izašla na zaletište, ali nije bila niti blizu svog najboljeg rezultata od 67.40, bacila je koplje tri metra kraće i morala je priznati Sari da je bila bolja. Baš kao i u Riju.

Nije samo Sara bila odlična u Lausannei, nastupio je i Stipe Žunić u bacanju kugle i ponovno prebacio 21 metar. Nije bio na razini hrvatskog rekorda od 21.48, ali i 21.17 sjajan je rezultat, ovaj put dovoljan za četvrto mjesto.

Ispred njega bili su nedodirljivi Ryan Crouser s novim rekordom mitinga od 22.39, drugi je bio Tom Walsh s 21.96, a treći Čeh Tomaš Stanek s 21.36. Iza Žunića ostao je veliki David Storl koji je također bacio 21.17, ali Žunić je imao još tri hica iznad 21 metra, a Storl više niti jedan.

U svakom slučaju sjajne vijesti iz Lausanne uoči Svjetskog prvenstva koje je na rasporedu u Londonu od 4. do 13. kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2017. u 23:51
    fali najvažnija stvar. ovo je 7 hitac svih vremena. šteta što ga nije čuvala za sp.
    Obrisan korisnik
  • vlacng06.07.2017. u 22:04
    Mislio sam da su OI bile slucainost,ali ocito da je mala nova velika prica hrv. atletike.
    vlacng
  • Weasley06.07.2017. u 21:13
    to mala! samo naprijed!
    Weasley
  • narada10806.07.2017. u 20:54
    ova cura je nevjerojatna, nikad necu zaboraviti ono zlato usred (evropske) noci. btw jedan video snimak ne bi bio los ;-)
    narada108