Zimski sportovi

Kanadski Hrvat i češki internacionalac pojačali KHL Medveščak

Sportnet • petak, 07.07.2017.
Kanadski Hrvat i češki internacionalac pojačali KHL Medveščak
Foto: FaH

Najnovije akvizicije u Brlogu zagrebačkih Medvjeda su kanadski Hrvat Mike Aviani i češki internacionalac Tomaš Kudelka...

Mike Aviani je 24-godišnji centar rođen u New Westminsteru, a navijačima će biti posebno zanimljiv zbog hrvatskog podrijetla i putovnice koju posjeduje. Naime, njegov otac Emilijo kao dijete je iz Hrvatske odselio u Kanadu gdje se rodio i njegov sin.

Mike je većinu juniorske karijere proveo u Western Hockey League (WHL) gdje je četiri godine branio boje Spokane Chiefsa. U tom je razdoblju za klub odigrao 273 utakmice postigavši pritom 89 pogodaka uz 118 asistencija.

Bila mu je to odskočna daska prema ECHL-u i AHL-u gdje je proveo posljednje tri sezone. U AHL-u je igrao za četiri kluba skupivši 22 nastupa, dok je u ECHL-u Aviani u 99 utakmica ostvario 59 bodova.

„Aviani je centar koji će biti od velike pomoći u obrani ali i u napadu te vjerujemo kako će kvalitetno igrati u svim situacijama. Hrvatskog je podrijetla te je prošlu sezonu odigrao u AHL-u i ECHL-u. Radujemo se njegovom dolasku i doprinosu koji će vjerujemo imati na našu momčad“, konstatirao je sportski direktor kluba Aaron Fox.

Uz Avianija, Medvjede je pojačao i stasiti češki internacionalac Tomaš Kudelka. Branič rođen u Zlinu kroz karijeru je prošao sve dobne skupine češke reprezentacije, dok je za seniore odigrao 11 utakmica.

Ovaj ''zločeski dečko'' je u češkoj ligi igrao za matični klub Zlin s kojim je na počecima karijere 2004. godine osvojio naslov nacionalnog prvaka, a u domovini je još igrao za Pardubice, Vitkovice i Pirati Chomutov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!