Tenis

Pete nositeljice ipak prejake, Lučić-Baroni i Petković bez osmine finala parova

Dario Dodić • subota, 08.07.2017.
Pete nositeljice ipak prejake, Lučić-Baroni i Petković bez osmine finala parova
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni i Andrea Petković nisu se uspjele plasirati u osminu finala parova u Wimbledonu. Bolje od njih u tri seta bile su pete nositeljice Lucie Hradecka i Katerina Siniakova...

I prije meča drugog kola turnira ženskih parova hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni i njemačka tenisačica podrijetlom iz Bosne i Hercegovine Andrea Petković znale su da će imati težak posao protiv češke kombinacije Lucie Hradecka/Katerina Siniakova, petih nositeljica na Wimbledonu. Čehinje su slovile za velike favoritkinje, ali hrvatsko/njemačka kombinacija poprilično ih je namučila, nakon gotovo dva sata igre Hradecka i Siniakova osigurale su osminu finala sa 6:4, 6:7 i 6:1.

Imale su više nego solidne prilike Lučić-Baroni i Petković protiv petih nositeljica, imale su 3:0 u prvom setu, izgledale dobro, ali set koji su odlučivale nijanse otišao je na češku stranu. U petoj igri Hradecka i Siniakova vraćaju break, a zatim u devetom gemu dolaze do nove prednosti, koju bez izgubljenog poena u desetoj igri potvrđuju za prednost u setovima.

Drugi je set otišao na stranu Hrvatice i Njemice, iako je moglo i to lakše nego što je na kraju ispalo. U drugoj igri došle su Lučić-Baroni i Petković do breaka, pri 5:3 su servirale za set, ali Čehinje uzimaju break. Set se rješavao u tie-breaku, koji su sa 7:4 uzele Lučić-Baroni i Petković.

U trećem setu Hradecka i Siniakova podižu u brzinu više, nakon što su odmah u prvoj igri izgubile servis. Bio je to posljednji gem koji su uzele Lučić-Baroni i Petković, sa šest uzastopnih osvojenih igara Čehinje osiguravaju osminu finala i ogled s pobjednicama dvoboja Rae/Robson - Ninomiya/Voracova.

Wimbledon, ženski parovi, drugo kolo:
Hradecka/Siniakova (ČEŠ, 5) - Lučić-Baroni/Petković (HRV/NJEM) 6:4, 6:7(4), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!